ΑΚΕΛ: Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το τέλος εποχής του Συνεργατισμού

Ολοκληρώνεται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα που έζησε ο τόπος, αναφέρει σε γραπτή δήλωση, το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου, για το Συνεργατισμό

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το τέλος εποχής του Συνεργατισμού.

Η έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης των εργασιών της Συνεργατικής από την Ελληνική Τράπεζα ολοκληρώνει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα που έζησε ο τόπος.

Οι κυβερνώντες οδήγησαν στοχευμένα τον Συνεργατισμό στη χρεωκοπία, θυσιάζοντας μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας.

Και ενώ όλα τα καλά στοιχεία δόθηκαν έναντι πινακίου φακής σε μια τράπεζα, οι φορολογούμενοι πολίτες φορτώθηκαν υπέρογκες ζημιές (δυνητικά αυτό υπολογίζεται στα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ) και υποθηκεύεται το μέλλον της κυπριακής οικονομίας με τη δραματική αύξηση του δημόσιου χρέους, ως τίμημα της εξυπηρέτησης, από μέρους των κυβερνώντων, μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με την παράδοση στην Ελληνική Τράπεζα καταθέσεις πελατών της ΣΚΤ ύψους 9,7 δισ. ευρώ αυτή γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο με μερίδιο αγοράς σε εξυπηρετούμενα δάνεια 22% και μερίδιο σε καταθέσεις 31%.

Οι πρώτες συνέπειες γίνονται ήδη αισθητές. Οι τράπεζες νιώθοντας κυρίαρχοι του παιγνιδιού έχουν εντείνει την πολιτική εφαρμογής καταχρηστικών αξιώσεων, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά και τις μικροεπιχειρήσεις, χωρίς καμιά αντίδραση από το κράτος.

Check Also

ΣΟΚ στο Μιτσερό: Το δεύτερο πτώμα ανήκει σε άγνωστη γυναίκα

Share Twitter Σοκαριστικές είναι  οι εξελίξεις στην υπόθεση φόνου της 38χρονης Marry Rose από τις …

Συγκλονιστικές εξελίξεις – Εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο

Share Twitter Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την σύλληψη του 35χρονου ύποπτου ο οποίος είναι …