ΑΚΕΛ: Η Κύπρος διασύρεται γιατί ο Πρόεδρος δεν δίνει (ή δεν έχει να δώσει) απαντήσεις για το Troika Laundromat

Η Κύπρος διασύρεται γιατί ο Πρόεδρος δεν δίνει (ή δεν έχει να δώσει) απαντήσεις για το Troika Laundromat, τόνισε σε δήλωσή της η Ελένη Μαύρου.

Το διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα έγγραφα από τα αρχεία της διαλυθείσας λιθουανικής τράπεζας Ukio Bankas που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του.

Mε τη βοήθεια του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης – ακόμα και σε περίοδο που ο ίδιος ο Πρόεδρος ήταν συνέταιρος- λειτούργησαν δύο εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στο δαιδαλώδες δίκτυο Troika Laundromat που κατηγορείται για ύποπτες συναλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ, «επιτρέποντας», σύμφωνα με το OCCRP, «την απόκρυψη στοιχείων, την αποφυγή φόρων και το ξέπλυμα χρημάτων». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το OCCRP, το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου καταγράφεται σε αρχεία της Ukio Bankas σε οκτώ ύποπτες μεταφορές περίπου 81,08 εκατ. ευρώ.

Tο Προεδρικό εδώ και εννιά μέρες αντί να απαντά, επιτίθεται σε όσους θέτουν τις ερωτήσεις. Τώρα όμως που, με έγγραφα πλέον, τεκμηριώνονται οι καταγγελίες, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης.

Η χώρα μας διασύρεται γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει ή δεν έχει να δώσει απαντήσεις.

Αν ο Πρόεδρος όμως επιλέγει να σιωπά, αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό για την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και την κοινωνία.

Οι πολίτες απαιτούν και δικαιούνται απαντήσεις για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης στο Troika Laundromat.

Check Also

Χάσικος για περιστατικό με σημαία: Από το πταίσμα φτάσαμε στο κακούργημα

Share Twitter Με παρέμβαση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, …

ΟΕΛΜΕΚ: Μονόωρη στάση εργασίας στις 25 Σεπτεμβρίου

Share Twitter Το Κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, με ανακοίνωσή του  εξαγγέλλει επίσημα, μονόωρη στάσης …