ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη παραχώρηση δασικής γης σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη παραχώρηση δασικής γης σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Δασών προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει δασική γη στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου σε ιδιωτική εταιρία για ανέγερση ιδιωτικού πανεπιστημίου.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Γιατί, εφόσον το Τμήμα Δασών παρέθεσε σωρεία λόγων για τους οποίους θα έπρεπε η αίτηση αυτή να απορριφθεί, υπήρξε επιμονή από το Υπουργείο Γεωργίας και χειρόγραφη σημείωση του ίδιου του Υπουργού, για έγκριση της αίτησης;

Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση του αιτήματος με την δικαιολογία της εξυπηρέτησης κοινωφελούς σκοπού. Είναι προφανές, και ο Γενικός Εισαγγελέας το έχει υποδείξει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι η ανέγερση και λειτουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου δεν αποτελεί κοινωφελή σκοπό και ούτε βεβαίως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελούν κοινωφελή ιδρύματα. Επομένως, η εξυπηρέτηση ποιων σκοπιμοτήτων οδήγησε το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια εμφανώς προβληματική απόφαση;

Το μέχρι σήμερα ιστορικό της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού στα θέματα σεβασμού διαδικασιών ιδιαίτερα όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων είναι τραγικό. Ατασθαλίες, αλαζονεία, εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτό είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σε αυτά τα θέματα.

Check Also

Δημητρίου: Τα μαθήματα το ΑΚΕΛ ας τα κάνει στον εαυτό του

Δημητρίου: Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Υπηρετούμε το συμφέρον των πολλών, το δημόσιο …

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια Στη στενή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, …