ΑΚΕΛ: Η κατάθεση Πετρίδη επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το «φαγοπότι»

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για την κατάθεση Πετρίδη, τα «χρυσά» διαβατήρια και τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαφθορά

Η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών και τέως Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πετρίδη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής επιβεβαίωσε αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά εδώ και χρόνια τα σοβαρά προβλήματα και τις τρύπες του προγράμματος πολιτογραφήσεων αλλά συνειδητά επέλεξε να μην προβεί σε διόρθωσή του. Συνειδητά επέλεξε να μην εισακούει τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης, της ΕΕ και διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα.

Και ο λόγος είναι απλός. Οι κυβερνώντες ήθελαν να συνεχιστεί εσαεί το φαγοπότι δισεκατομμυρίων. Συνειδητά έθεσαν το φαγοπότι πάνω από το συμφέρον της χώρας. Γιατί συγγενείς και ημέτεροι πλούτισαν από το πρόγραμμα. Και για χάριν τούτου, συντηρούσαν με νύχια και με δόντια τη βιομηχανία διαβατηρίων μέχρι που τα σκάνδαλα και ο διασυρμός της χώρας έγιναν μη διαχειρήσιμα και η κυβέρνηση μέρος του προβλήματος.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που καταλήξαμε χθες, η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι να δηλώνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια μέχρι και το 10% των υποθέσεων διαφθοράς θα σχετίζεται με την Κύπρο.

Όσα διαγγέλματα και όσους μονόλογους κι αν κάνει ο Πρόεδρος δεν θα πάψει να είναι αναξιόπιστος και εκτεθειμένος ενώπιον του λαού. Η αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος, η προσπάθεια απόκρυψης και, ακολούθως, η δικαιολόγηση του σκανδάλου που απογείωσε τη διαφθορά στη χώρα, δεν μπορεί να καλυφθεί από όψιμες και ετεροχρονισμένες εξαγγελίες, που στο παρελθόν αποδείχθηκαν άνευ αξίας

Check Also

ΠτΔ: Δεν θα ανεχθώ διασυρμό της προσωπικότητάς μου – Καλεί τον Παράσχο σε απολογία

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ανεχθεί διασυρμό της προσωπικότητάς του – Καλεί τον Παράσχο …

Αστυνομία: 6,605 καταγγελίες από την 01/01/2021 για παραβίαση των μέτρων

Αστυνομία: 6,605 καταγγελίες από την 01/01/2021 για παραβίαση των μέτρων Στην επαρχία Λεμεσού οι περισσότερες …