ΑΚΕΛ: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει άπρακτη μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για τις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Οι νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας αυτή τη φορά στην θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας η οποία βέβαια εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης Ερντογάν. Το σκηνικό που διαμορφώνεται εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους λαούς, για την ειρήνη στην περιοχή.

Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει άπρακτη μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα που απειλεί ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, θέτοντας ως υπέρτατο στόχο να κρατηθεί η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, αφήνουν τις τουρκικές παρανομίες χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση. Απαιτείται μια συνολική πολιτική βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας, στο σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών της περιοχής.

Η κυπριακή κυβέρνηση καλείται να αξιοποιήσει τις διεργασίες που συντελούνται στις ευρωτουρκικές σχέσεις προκειμένου να πετύχουμε την αναχαίτιση της τουρκικής επιθετικότητας και την προώθηση του ύψιστου στόχου του λαού μας που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και της διαίρεσης της πατρίδας μας.

Η λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου μπορεί να συμβάλει και στην επίλυση άλλων προβλημάτων της περιοχής.

Check Also

Τον έπιασαν να κοιμάται στο αυτοκίνητο – Εντόπισαν χαλκό και εργαλείο κοπής σιδήρου

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 35 ετών, προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία σε …

Συνελήφθησαν 33χρονος και 18χρονος για κλοπές αυτοκινήτων

Δύο πρόσωπα συνέλαβε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις …