ΑΚΕΛ για ΥΠΟΙΚ: Περνά από τα ψέματα και την ανευθυνότητα στη συκοφαντία

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τις συνεντεύξεις του Υπουργού Οικονομικών

«Ο Υπουργός Οικονομικών μάταια επιχειρεί στις συνεντεύξεις του να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, όπως αυτές τεκμηριώνονται στο Πόρισμα. Ένα Πόρισμα για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι «έγινε μια εξαιρετική δουλειά από πλευράς της Ερευνητικής Επιτροπής» (10.3.2019).

Σημειώνουμε πάντως ότι στις συνεντεύξεις του ο Υπουργός πλέον περνά από τα ψέματα και την ανευθυνότητα στη συκοφαντία. Αυτό είναι έκφραση της απελπισίας στην οποία οι κυβερνώντες έχουν περιέλθει, αφού στην κοινωνία δεν περνούν τα ψέματά τους.

Δεν περνούν τα ψέματά τους, επειδή τα συμπεράσματα του Πορίσματος είναι ξεκάθαρα και αναντίλεκτα:

· Το Πόρισμα σημειώνει ότι στο Συνεργατισμό οι κυβερνώντες διόριζαν φίλους, συμμαθητές και συμφοιτητές.

· Σημειώνει ότι οι κυβερνώντες συνεχώς απέκρυβαν στοιχεία, κατά συρροήν έλεγαν ψέματα και παραπλανούσαν για την κατάσταση στο Συνεργατισμό.

· Σημειώνει ότι γίνονταν σπατάλες, αγοράζονταν λιμουζίνες για τους ημετέρους και ότι γίνονταν αχρείαστες προσλήψεις με παχυλούς μισθούς.

Σ’ αυτά και πολλά άλλα οι κυβερνώντες επιμελώς αποφεύγουν να απαντήσουν και όταν απαντούν, λένε ψέματα.

Οι κυβερνώντες δεν απαντούν καν στο ερώτημα, πώς ο Συνεργατισμός, που κατ’ αυτούς ήταν νεκρός, παραχωρούσε διαφημίσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ΜΜΕ, μερικές μέρες πριν καταρρεύσει;

Και κάτι ακόμα: οι λαλίστατοι κυβερνώντες, και όσα ΜΜΕ ανέλαβαν την αποστολή να τους καλύπτουν, πώς σχολιάζουν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας –σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο- διαθέτει μετοχές στην Ελληνική Τράπεζα, η οποία διασώθηκε με δισεκατομμύρια ευρώ των φορολογουμένων;»

 

Check Also

Ευρωεκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία

Share Twitter Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κύπρος Κυπριανού ανακοίνωσε ότι άνοιξαν στις 07:00 οι κάλπες …

Νεκρός 28χρονος μοτοσικλετιστής, σε τροχαίο στην Αραδίππου

Share Twitter Νεκρός 28χρονος μοτοσικλετιστής, σε τροχαίο στην Αραδίππου 28χρονος μοτοσικλετιστής από τα Λειβάδια, ο …