ΑΚΕΛ για μισθοδοσία ιερέων: Πάρε – δώσε κυβέρνησης – Αρχιεπισκόπου;

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για τη μισθοδοσία ιερέων

Η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών για τη μισθοδοσία των ιερέων, ανέδειξε μερικά καυτά ερωτήματα, στα οποία η κυβέρνηση καλείται επιτέλους να απαντήσει:

– Γιατί η κυβέρνηση θεωρεί συμφέρουσα για το κράτος τη συμφωνία που έχει συνομολογήσει με την Εκκλησία, τη στιγμή που μέχρι σήμερα το δημόσιο έχει εκταμιεύσει πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ με την αξία των ακινήτων που θα δώσει η Εκκλησία να μην υπερβαίνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ στις ελεύθερες περιοχές;

– Βάσει ποιας λογικής η κυβέρνηση συνομολόγησε συμφωνία η οποία δεν έχει τέλος στην επιδότηση της μισθοδοσίας των ιερέων; Εσαεί το κράτος θα πληρώνει για τους μισθούς των ιερέων. Σημειώνουμε ότι για την επόμενη δεκαετία υπολογίζεται ότι το κράτος θα καταβάλει άλλα 80 εκατομμύρια ευρώ.

– Ποια η σκοπιμότητα συνέχισης της συμφωνίας, και μάλιστα με ανοικτό τέλος, αφού έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο αυτή έγινε το 1971; Ο λόγος τότε ήταν η έλλειψη ρευστότητας της Εκκλησίας, λόγος που προφανώς σήμερα δεν υπάρχει.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν δίνει καμία επαρκή και συγκεκριμένη απάντηση στα ερωτήματα που εγείρονται από μέρους της Βουλής, φυσιολογικά ο καθένας μπορεί να σκεφθεί ότι κι αυτή η συμφωνία εμπίπτει σ’ ένα γενικότερο πάρε – δώσε κυβέρνησης – Αρχιεπισκόπου. Έτσι, όπως βλέπουμε, για παράδειγμα, αυτό να εκτυλίσσεται στην περίπτωση του σκανδάλου στη Γεροσκήπου, όπου το κράτος έχει αποχαρακτηρίσει αρχαίο μνημείο για να κτίσει η Αρχιεπισκοπή πολυτελές ξενοδοχείο.

 

Check Also

Θεοχάρους: Δεν εμπιστευόμαστε τον Μπορέλ ούτε εκχωρούμε εξουσίες να διαπραγματευθούν το μέλλον μας

Share Twitter Ένα από τα μεγάλα αμφιλεγόμενα των ημερών είναι το ζήτημα της Συνόδου Κορυφής …

Κούσιος: Η κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση των ΗΠΑ για στρατιωτική συνεργασία

Share Twitter Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας …