ΑΚΕΛ για ΚΟΑΓ: Η αποτυχία της στεγαστικής πολιτικής βοά

ΑΚΕΛ για ΚΟΑΓ: Η αποτυχία της στεγαστικής πολιτικής βοά

Δήλωση μέλους Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ & Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χάρη Πολυκάρπου

«Δεν υπάρχει πτυχή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος που να μην οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού οργάνωσε ένα φαγοπότι δισεκατομμυρίων στις πλάτες του κυπριακού λαού.

Αφού για δέκα χρόνια απέτυχαν να προικοδοτήσουν τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης -απέτυχαν να δημιουργήσουν υποδομές προσιτής στέγης- αποφάσισαν να του δώσουν χρήματα με την μορφή εισφοράς από τα χρυσά διαβατήρια. Όμως και εδώ, όπως και σε όλο το πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων, ξεχείλωσαν κριτήρια, αγνόησαν κανονισμούς, εφάρμοσαν αδιαφανείς διαδικασίες με αποτέλεσμα το Κράτος -και πρωτίστως οι πολίτες- να χάσουν εκατομμύρια ευρώ.

Απέναντι σε αυτή την εικόνα, η κοινωνία οφείλει να ξέρει πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές που έπρεπε να λάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης από το 2019. Οφείλει να μάθει πώς ένας τέτοιος Οργανισμός, με αποστολή την παροχή προσιτής στέγης, κατέληξε ξεδοντιασμένος και αδύναμος.

Η αποτυχία της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης Συναγερμού βοά. Τη βιώνουν καθημερινά οι πολίτες που πνίγονται από τα ενοίκια Μονακό και τις τιμές Λονδίνου για την απόκτηση κατοικίας.

Που γνωρίζουν ότι ούτε τα προεκλογικά κουπόνια ελπίδας του κ. Νεοφύτου ούτε οι κενές περιεχομένου διακηρύξεις του κ. Χριστοδουλίδη μπορούν να δώσουν προοπτική.

Που αντιλαμβάνονται ότι ο τόπος χρειάζεται υποδομές, κοινωνικές επενδύσεις και προγράμματα προσιτής στέγης. Ότι η στέγαση είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο. Αυτό είναι το όραμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

 

Check Also

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που έγινε …

Ο καιρός τις επόμενες μέρες, Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με παροδικές νεφώσεις – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που …