ΑΚΕΛ για κατασκοπευτικό βαν: Οι αποκαλύψεις πληθαίνουν και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το κατασκοπευτικό βαν

 

Η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, μαζί με όλες τις προεκτάσεις της, πλήρως πρέπει να εξιχνιαστεί. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας αναγνώρισε ήδη ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν χωρεί ούτε υποβάθμιση του θέματος, ούτε απόπειρες αποπροσανατολισμού, ούτε βέβαια κουκούλωμα.

Πόσο μάλλον την ώρα που οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις πληθαίνουν καθημερινά και υπογραμμίζουν τα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα, αλλά συνεχώς προσθέτουν και νέα:

– Πώς και γιατί ήρθε το βαν στην Κύπρο; Πώς εκτελωνίστηκε; Τι δράση είχε; Πόσοι και ποιοι πολίτες ή οργανισμοί στοχοποιήθηκαν από τη λειτουργία του; Σε ποιους –πρόσωπα, εταιρίες, οργανισμούς- παρείχε υπηρεσίες η εταιρία και τι είδους υπηρεσίες;

– Είχε η αστυνομία ή άλλες αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε σχέση, επαφή ή συνεργασία με τις υπό διερεύνηση εταιρίες; Αληθεύει –και αν αληθεύει, τι προεκτάσεις έχει- ο ισχυρισμός της ιδιοκτήτριας εταιρίας ότι οι αρχές γνώριζαν για τη δράση της από το 2017, όταν άρχισε να λειτουργεί;

– Τι σχέσεις είχε η εταιρεία με κέντρα λήψης αποφάσεων, υπηρεσίες, πολιτικές δυνάμεις ή πολιτικά πρόσωπα;

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι θα δοθούν απαντήσεις. Ξεκάθαρες, πειστικές και τεκμηριωμένες. Είναι υποχρέωσή της έναντι του συνόλου των πολιτών, των οποίων τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες πρέπει να προστατεύονται στην πράξη.

Αν επιχειρηθεί κουκούλωμα σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση ή αν αφεθεί να ξεχαστεί σε έρευνες χωρίς τέλος, τότε θα συνιστά ένα τεράστιο πλήγμα στο κράτος δικαίου, στα δικαιώματα του πολίτη και στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ξανά πως ό,τι περνά από το χέρι του θα το κάνει για να λάμψει η αλήθεια.

Check Also

Νέο διάταγμα Υπουργού Υγείας για τις μετακινήσεις των κυνηγών

Share Twitter Νέο διάταγμα Υπουργού Υγείας για τις μετακινήσεις των κυνηγών Σε συνέχεια του Διατάγματος …

«Tο ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό»

Share Twitter Το ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση …