ΑΚΕΛ: Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις ΑΠΕ για να εξασφαλιστεί φτηνό ρεύμα

Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις ΑΠΕ για να εξασφαλιστεί φτηνό ρεύμα; Διερωτάται σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά

Η δήλωση:

Όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με σοβαρούς κίνδυνους για την ενεργειακή της ασφάλεια και μεγάλη μερίδα του λαού είναι αντιμέτωπη με την ενεργειακή φτώχεια.

Εκτίμηση του ΑΚΕΛ είναι ότι με δεδομένη την καθυστέρηση που υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης, η ανταγωνιστική αγορά δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει στα αμέσως επόμενα χρόνια φθηνότερη ενέργεια για τον κυπριακό λαό. Εντούτοις, εμείς επιμένουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν άμεσα και να έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα για τα νοικοκυριά, για τους καταναλωτές. Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη που εξασφαλίζουν χαμηλές τιμές. Σήμερα ο Κύπριος καταναλωτής πληρώνει 18 σεντ/κιλοβατώρα αγορά ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Αντίθετα, οι καταναλωτές στην Πορτογαλία πληρώνουν 1,5 σεντ, στην Ελλάδα 3,5 σεντ και στη Γερμανία 5 σεντ, επειδή ακριβώς αυτά τα κράτη διενεργούν μαζικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Η κυβέρνηση καλείται να εξηγήσει στο λαό την ακατανόητη άρνηση της να προχωρήσει σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, κάτι που πληρώνει ο λαός από την τσέπη.

Με επιστολή του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ προς την Υπουργό Ενέργειας θέτουμε εκ νέου την ανάγκη διενέργειας μειοδοτικών διαγωνισμών για τις ΑΠΕ. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ έχει ζητήσει προ ημερών συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενο τα ενεργειακά.

Η επιστολή:

 

 

Check Also

ΑΚΕΛ: Είναι το φράγμα των τιμών και της ακρίβειας που έσπασε αλλά ο ΔΗΣΥ ζει αλλού

Είναι το φράγμα των τιμών και της ακρίβειας που έσπασε, αλλά ο Συναγερμός ζει αλλού, …

ΠτΔ: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο

ΠτΔ: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο Την απόλυτη ικανοποίηση του …