Αθώος ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου για την υπόθεση βιασμού

Το Μόνιμο Κακουργιοδικειο Λάρνακας αθώωσε και απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού που αντιμετώπιζε ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Η  υπόθεση αφορούσε βιασμό γυναίκας πριν από 11 περίπου χρόνια.

“Η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής στηριζόταν στη μαρτυρία της παραπονούμενης, η οποία δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε, αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κύρια και καίρια σημεία.”

Το δικαστήριο εξήγησε επίσης ότι η ακροαματική διαδικασία διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο ίδιος ο Μητροπολίτης ανέφερε συγκινημένος ότι “Νοιώθω δικαιωμένος. Το δικαστήριο στάθηκε στο ύψος του”

Ο Μητροπολίτης εξ αρχής αρνείτο όλες τις κατηγορίες, ενώ είχε προχωρήσει σε κατάθεση ανώμοτης δήλωσης.

Ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομου, εκ μέρους του πελάτη του δήλωσε πως ο πελάτης του αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος με την σημερινή αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Ο Μητροπολίτης τεως Κιτιου, συνέχισε ο κ. Πικης έχει αθωωθεί και απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού την οποία αντιμετώπιζε.

Το Κακουργιοδικείο μέσα από μια εξονυχιστική ανάλυση της μαρτυρίας έκρινε την παραπονούμενη καθόλα αναξιόπιστη διαπιστώνοντας ότι περιέπεσε σε καίριες αντιφάσεις, προέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς τόσο στην κατάθεση της όσο και σε όσα είπε σε άλλους μάρτυρες και σε τηλεοπτική εκπομπή αντιπαραβαλλόμενα μεταξύ τους κατέληξε ο κ. Πικης.

Check Also

Λεμεσός-Απόπειρα φόνου: Υπέκυψε ο 77χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού

Απεβίωσε χθες το απόγευμα, 75χρονος τέως από τη Λεμεσό, ο οποίος νοσηλευόταν σε ιατρικό κέντρο, …

Καιρός: Νεφώσεις με καταιγίδες, χαλάζι και σκόνη για το Σαββατοκύριακο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή την …