Αγωγή εναντίον Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατέθεσε ο Γιαννάκης Παπαδούρης

Αγωγή εναντίον Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατέθεσε ο Γιαννάκης Παπαδούρης

Ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Γιαννάκης Παπαδούρης έχει καταχωρήσει αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα ως εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία αξιώνει αναγνωριστική δήλωση ότι ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατ’ επίκληση της άσκησης των καθηκόντων του στην πραγματικότητα ενήργησε καθ’ υπέρβαση των εξουσιών και/ή αρμοδιοτήτων του ως Γενικός Ελεγκτής όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 116 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, πρόσθετα ο κ. Παπαδούρης αξιώνει αναγνωριστική δήλωση ότι ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν επέδειξε τη δέουσα και/ή εύλογη και/ή στοιχειώδη επιμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως Γενικός Ελεγκτής.   Τέλος ο κ. Παπαδούρης διεκδικεί αποζημιώσεις τόσο από τον κ. Μιχαηλίδη όσο και από την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί και χωριστά, για ηθική βλάβη, προσβολή της προσωπικότητας και ψυχική ταλαιπωρία την οποία υπέστη συνεπεία των άδικων και παράνομων πράξεων του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Είναι η πρώτη φορά που ο κάτοχος του αξιώματος του Γενικού Ελεγκτή ενάγεται ενώπιον δικαστηρίου με τον ισχυρισμό ότι κατ’ επίκληση της άσκησης των καθηκόντων του στην πραγματικότητα ενήργησε καθ’ υπέρβαση εξουσιών.  Και για πρώτη φορά που ο κάτοχος του εν λόγω αξιώματος ενάγεται για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητας πολίτη της Κύπρου με τις πράξεις του.

Η αγωγή καταχωρήθηκε εκ μέρους του κ. Γιαννάκη Παπαδούρη από το δικηγορικό γραφείο Χρήστος Πουργουρίδης & Σια Δ.Ε.Π.Ε.