Αγαστές και δυνατές οι σχέσεις ΔΗΣΥ – Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ερωτηθείς για τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος με την Κυβέρνηση,δήλωσε ότι οι σχέσεις του κόμματος με την Κυβέρνηση είναι
αγαστές και δυνατές   γιατί μας ενώνουν πολλά.

“Οι σχέσεις κόμματος Κυβέρνησης είναι τόσο αγαστές και τόσο δυνατές γιατί μας ενώνουν πολλά, αλλά το κυρίαρχο είναι ο αγώνας που δίνουμε για τη σωτηρία του τόπου”, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μετά το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη.

Όπως πρόσθεσε, “θα στηρίξουμε την Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναστηλώσει την κυπριακή οικονομία, αλλά παράλληλα και στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος”. Με περισσότερο εμπλοκή της ΕΕ, που θα δώσει ξανά ευκαιρία να επανανώσουμε τον τόπο μας, αλλά και μέσα από μια σωστή και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος να έχουμε και οικονομικά οφέλη με ρυθμούς θετικούς στην κυπριακή οικονομία, συμπλήρωσε.

Να αλλάξει ο υφιστάμενος τρόπος ψηφοφορίας

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι υπέρ των ριζοσπαστικών αλλαγών με την εισαγωγή της οριζόντιας ψηφοφορίας.

“Θεωρούμε πως ο σημερινός τρόπος ψηφοφορίας αποστερεί από δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας το δικαίωμα να επιλέγουν τους καλύτερους ανεξάρτητα με ποια κομματική σημαία κατεβαίνουν. Γνωρίζουμε ότι αυτή η πολιτική μας θέση ανοίγει το κομματικό μαντρί, δεν είμαστε της φιλοσοφίας των κομματικών στεγανών. Τα κόμματα πρέπει να ανοίξουν προς τη κοινωνία. Όχι κομματικοποίηση της κοινωνίας, κοινωνικοποίηση της πολιτικής. Εμείς τα λόγια θα τα κάνουμε πράξη”, είπε.

Εξήγησε δε ότι η νομοθεσία δεν μπορεί να είναι αλά καρτ, αλλά να αφορά όλες τις εκλογικές διαδικασίες, και τις ευρωεκλογές και τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και τις βουλευτικές.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αναμένεται κάποια πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ για συναντήσεις με άλλα κόμματα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι το κόμμα θα έχει επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα, προσθέτοντας όμως ότι κοινωνία δεν είναι μόνο τα κόμματα.

Επισημαίνοντας ότι όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν την αποχή ως πρώτο κόμμα, αφού 40% των Κυπρίων πολιτών έχουν γυρίσει την πλάτη στα κόμματα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε πως ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσεις με την ομάδα αυτή είναι με ριζοσπαστικές προτάσεις που θα ικανοποιούν το αίσθημα και την απαίτηση της κοινωνίας.

Να γίνονται ταυτόχρονα βουλευτικές και δημαρχιακές

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος έχουν αποφασίσει και ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί επίσημα η θέση του ΔΗΣΥ για ταυτόχρονη διεξαγωγή των βουλευτικών και των δημαρχιακών εκλογών, οι οποίες διεξάγονται κάθε Μάιο και κάθε Δεκέμβριο του ιδίου χρόνου κάθε πέντε χρόνια.

“Δεν είναι μόνο τα 5 ή 8 εκατομμύρια το κόστος κάθε εκλογής. Το μεγαλύτερο κόστος είναι γιατί αυτή η Πολιτεία είναι συνέχεια σε προεκλογική περίοδο και αυτό σημαίνει κόστος μεγάλο γιατί όλα ανεξαίρετα τα κόμματα, και αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε, κάνουμε εκπτώσεις κάθε φορά που έχουμε προεκλογική περίοδο για να ικανοποιούμε αιτήματα οργανωμένων συνόλων και το κόστος από αυτή όλη διαδικασία είναι πολλαπλάσια του κόστους του 5 ή των 8 εκατομμυρίων των εκλογών”, πρόσθεσε.

“Άρα εκσυγχρονισμός, ριζοσπαστικές αλλαγές παντού. Αυτή η παράταξη θα προσπαθεί να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά”, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Check Also

Αρχιεπίσκοπος: Οι πολιτικοί εσιώπησαν για να μην χάσουν ψήφους, είναι απαράδεκτοι

Share Twitter Οι πολιτικοί εσιώπησαν για να μην χάσουν ψήφους, είναι απαράδεκτοι, τόνισε σε δηλώσεις …

ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών

Share Twitter ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, …