Αβέρωφ: Όσο υπάρχει κατοχή έχουμε εθνική υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της εθνικής φρουράς

Αβέρωφ: Όσο υπάρχει κατοχή έχουμε εθνική υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της εθνικής φρουράς και έναντι του μεγέθους της Τουρκίας, εμείς να έχουμε προτεραιότητα την ποιότητα, την έξυπνη άμυνα. Είναι με αυτό τον τρόπο που με ένα ευέλικτο στράτευμα, με τα πιο σύγχρονα εξοπλιστικά προγράμματα μπορούμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δύναμη.

Με τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον βουλευτή και Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τον βουλευτή κ. Γιώργο Κάρουλλα, τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου και Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου και τον συντονιστή της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την Άμυνα κ. Αντρέα Πενταρά.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πετρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που υποδέχθηκα σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όπου είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Έχουμε αναλύσει τους πυλώνες της δικής μας πολιτικής και να ευχαριστήσουμε για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που διαχρονικά ο πρόεδρος δείχνει προς την άμυνα της πατρίδας μας».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άμυνας και τους συνεργάτες του για μία σφαιρική ενημέρωση για την κατάσταση της Εθνικής Φρουράς, τους εξοπλιστικούς προγραμματισμούς αλλά και την περαιτέρω γεωστρατηγική κατάσταση της περιοχής μας.

Θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση μας, τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Άμυνας γιατί έκαναν πράξη την αναγκαιότητα για αναβάθμιση της επιχειρησιακής, αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν με βάση στοιχεία φέτος έχουμε τον πιο ψηλό προϋπολογισμό για αμυντικά εξοπλιστικά συστήματα της τελευταίας 20ετίας. Δεν είναι μόνο αυτό και χαιρετίζω και συγχαίρω για την περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει το ανιδιοτελές στήριγμα του οποιουδήποτε αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για την εθνική του επιβίωση. Πέραν αυτού χαιρετήσαμε και χαιρετίζουμε ακόμα μια φορά την άρση του αμερικανικού εμπάργκο, την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την περαιτέρω εμβάθυνση των στρατιωτικών πέραν των ενεργειακών και άλλων σχέσεων μας με το κράτος του Ισραήλ. Ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης μου της επίσημης στις 28 του Σεπτέμβρη στο Ισραήλ για επαφές με την ανώτατη ηγεσία της χώρας είναι σημαντική η σημερινή ενημέρωση. Ξέρετε τη θέση μου, ξέρετε τον προσανατολισμό που θέλω για την χώρα μου. Είμαστε στην Ευρώπη, ανήκουμε στην Δύση, ενισχύουμε τους αδελφικούς δεσμούς με την Ελλάδα, με τις ευρωπαϊκές χώρες, με την Γαλλία, αλλά δεν ξεχνούμε ότι έχουμε μια υπερδύναμη στην γειτονιά μας που λέγεται Ισραήλ και η εμβάθυνση των σχέσεων δυναμώνει και την Κύπρο μας.

Μικρές χώρες όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζονται ισχυρούς και αξιόπιστους, δυνατούς φίλους και χαίρομαι που η κυβέρνηση μας προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση και βλέπω τους καρπούς των ενεργειών τους να είναι ήδη δεδομένοι. Θα πω και θα κλείσω. Όσο υπάρχει κατοχή έχουμε εθνική υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της εθνικής φρουράς και έναντι του μεγέθους της Τουρκίας, εμείς να έχουμε προτεραιότητα την ποιότητα, την έξυπνη άμυνα. Είναι με αυτό τον τρόπο που με ένα ευέλικτο στράτευμα, με τα πιο σύγχρονα εξοπλιστικά προγράμματα μπορούμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Επενδύοντας στην άμυνα δεν είναι έξοδα, ενισχύοντας την εθνική φρουρά και ενισχύοντας την άμυνα κερδίζεις γιατί προσφέρεις ασφάλεια στον λαό σου».

Check Also

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που έγινε …

Ο καιρός τις επόμενες μέρες, Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με παροδικές νεφώσεις – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που …