Αβέρωφ: Το ΑΚΕΛ είναι το τελευταίο που πρέπει να μιλά

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο σημερινών δηλώσεων κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

κ. Πρόεδρε σήμερα φτάνει η κα Λουτ στην Κύπρο. Αύριο θα δει τον ΠτΔ. Τι να αναμένουμε από αυτήν τη συνάντηση;

Εμείς, όπως και ο ΠτΔ, θα θέλαμε να επαναρχίσει το συντομότερο δυνατόν ο διάλογος. Στηρίζουμε τον ΠτΔ στην προσπάθεια του στο πρώτο στάδιο να συμφωνηθούν οι όροι εντολής.

Ευχή μας να υπάρξει κατάληξη. Είμαστε συνειδητοποιημένοι όμως πως για να υπάρξει συμφωνία ακόμα και για τους όρους εντολής χρειάζεται όχι μόνο η συμφωνία των ηγετών των δύο κοινοτήτων αλλά και των εγγυητριών δυνάμεων.

Μακάρι να δούμε φως και να επαναρχίσει ο διάλογος.

Τη Δευτέρα θα έχουμε τη σύσκεψη για τους μισθούς του δημοσίου μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Το ΔΗΚΟ επιμένει ότι πρέπει να φύγει ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ και το ΑΚΕΛ σας επικρίνει ότι καταντήσατε γραμμόφωνο του ΠτΔ και επί της ουσίας δεν θέλετε αλλαγές.

Μα το ΑΚΕΛ είναι το τελευταίο που πρέπει να μιλά. Αυτό το θέμα που συζητούμε είναι ένα νομοσχέδιο της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια. Μα πόσο ρηχή μνήμη νομίζει το ΑΚΕΛ ότι έχει η κοινωνία;

Θα μας φορτώσουν και τα νομοσχέδια που αυτοί έφεραν κατεπείγον στη Βουλή και βάλαμε πλάτες, έστω και αν ήμασταν στην αντιπολίτευση, και υπεύθυνα τα στηρίξαμε για τη διάσωση της χώρας;

Τότε ήταν αναγκαία για τη διάσωση της χώρας με ένα δημόσιο χρέος 80%. Σήμερα διασφαλίζεται η σταθερότητα της χώρας να πάμε πριν από το 12, όταν το δημόσιο μας χρέος είναι στο 105%; Ας προβληματιστούμε όλοι, ας αφήσουμε τα ωραία λόγια που παρασύρουν σε ατραπούς και σε επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγούν σε γκρεμούς που δεν μπορεί να προσμετρηθεί το βάθος τους.

Ο όρος που θέτει το ΔΗΚΟ για τον Υπουργό Οικονομικών για να συζητήσει οτιδήποτε;

Θεωρώ ότι είναι δύο ζητήματα που δεν συνδέεται το ένα με το άλλο. Δικαίωμα του οπουδήποτε κόμματος να έχει οποιαδήποτε άποψη ή πολιτική θέση. Εδώ διακυβεύεται η σταθερότητα της χώρας.

Το ΑΚΕΛ σας κατηγόρησε σήμερα για το θέμα της υγείας ότι τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κακό χάλι και ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις, τόσο στα δημόσια νοσοκομεία, όσο και στον εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων για να αναβαθμιστούν.

Ποιος διαφωνεί ότι πρέπει να αναβαθμιστούν τα δημόσια νοσοκομεία;

Για αυτό και δημιουργήθηκε ο ΟΚΥπΥ για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Για αυτό και ψηφίσαμε μαζί και με το ΑΚΕΛ πριν μερικούς μήνες το νομοσχέδιο που δίνει δύναμη και εξουσίες στον ΟΚΥπΥ.

Θέλουμε και μέσα από το ΓΕΣΥ την αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Και εμείς το στηρίζουμε.

Και θέλω να πω και κάτι. Το μοντέλο του ΟΚΥπΥ, δηλαδή η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, πρέπει να το εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Η επιτυχία σε ένα σύστημα εξαρτάται από το πόσο περισσότερη αυτονομία δίνεις. Πέρασαν οι εποχές του συγκεντρωτισμού.

Άρα το μεγάλο στοίχημα είναι η σωστή αυτονόμηση και εύχομαι το ΑΚΕΛ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που όλοι γνωρίζουμε πόσο συνδεδεμένες είναι μαζί του να μην μείνουν φραστικά στην στήριξη του ΓΕΣΥ. Και από την άλλη διαμέσου των συνδικαλιστών του να την τορπιλίζουν. Για να έχουμε πράγματι σωστά αυτονομημένα γενικά νοσηλευτήρια που μαζί με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ να δώσουμε την πραγματική επιλογή στον κάθε ασθενή.

κ. Πρόεδρε πως σχολιάζετε την καταγγελία του τέως Υπουργού Υγείας του κ. Παμπορίδη στα social media, στο twitter συγκεκριμένα, ότι πολιτικός αρχηγός προτρέπει τους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.

Οι τοποθετήσεις μας είναι μέσω του Κοινοβουλίου με τη ψήφιση όλων των απαραίτητων νομοθετημάτων και κανονισμών για το ΓΕΣΥ. Δεν θα τρέχω ξοπίσω από τα social media.

Check Also

Κ.Ε: Οι δηλώσεις Ερντογάν, μολύνουν την ατμόσφαιρα

Share Twitter Οι δηλώσεις Ερντογάν, μολύνουν την ατμόσφαιρα, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός …

Αστυνομία: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στην «ασθένεια» των ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Share Twitter Αστυνομία: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στην «ασθένεια» των ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ) Οι …