Αβέρωφ: Δεν είναι η ώρα αν θα έχουμε πέντε περισσότερες καρέκλες Δημάρχων ή λιγότερες

Αβέρωφ: εμείς δηλώνουμε και σήμερα έτοιμοι και τη μεταρρύθμιση να ψηφίσουμε και παράλληλα αν θέλει η πλειοψηφία και εκλογές για 2,5 χρόνια, πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα. Ο τόπος χρειάζεται να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι η ώρα αν θα έχουμε πέντε περισσότερες καρέκλες Δημάρχων ή λιγότερες και δεν είναι η ώρα ποιος θα σκοράρει κομματικούς πόντους. Συνεργαζόμενοι όλοι, σκοράρει ο τόπος, σκοράρει η κοινωνία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε μια απόλυτα ξεκάθαρη θέση σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών και χαίρομαι και συγχαίρω την κυβέρνηση και τον Υπουργό γιατί ο τόπος μας για οποιοδήποτε θέμα θέλει ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες.

Τι είπε ο Υπουργός; Η κυβέρνηση έθεσε ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που παράλληλα κάνει και μια άλλη μεταρρύθμιση να μειώσουμε κατά μια τις εκλογές ούτως ώστε τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές να γίνονται την ίδια μέρα, την ίδια χρονολογία. Ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες απόψεις από κάποια κόμματα ότι προκρίνουν εκλογές χωρίς δογματισμούς και με μια σωστή και ορθολογιστική προσέγγιση η κυβέρνηση, τι είπε σήμερα στην Βουλή;

Αγαπητοί συνεργάτες των κομμάτων θέλετε εκλογές δεν έχω πρόβλημα αλλά οι εκλογές θα είναι μόνο για 2,5 χρόνια γιατί έχουμε υποχρέωση έναντι της Ευρώπης για να πάρουμε τα 4 δις, ότι το 2024 πρέπει να είναι σε εφαρμογή η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άρα είναι οξύμωρο να πάμε σε εκλογές, να ξανά εκλέξουμε τον Κώστα Δήμαρχο του Αγίου Δομετίου για πέντε χρόνια, όταν το 2024 θα έχουμε δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει ο Δήμος.

Είναι και οξύμωρο και παράλογο και εξωπραγματικό και τι είπε ο Υπουργός; Θέλετε εκλογές δεν έχω πρόβλημα να τις προκηρύξω, θα είναι για 2,5 χρόνια αλλά παράλληλα πριν τις προκηρύξω αποφασίστε. Ψηφίστε τη μεταρρύθμιση για να ξέρει ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος βγει, είτε αν είναι από Δήμο που διατηρείται με ενοποίηση κάποιων άλλων Δήμων είτε είναι ο Δήμος Αγίου Δομετίου που ξέρει ότι θα συγχωνευτεί με τον Δήμο Λευκωσίας για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου Δήμου, να ξέρει ότι θα βγει για 2,5 χρόνια για να εφαρμόσει την μεταρρύθμιση που αυτή η πολιτεία ψήφισε.

Άρα κοντολογίς, εμείς δηλώνουμε και σήμερα έτοιμοι και τη μεταρρύθμιση να ψηφίσουμε ακόμα και σήμερα και παράλληλα αν θέλει η πλειοψηφία και εκλογές για 2,5 χρόνια, πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα. Και την ερχόμενη Κυριακή να έχει εκλογές εμείς δηλώνουμε πανέτοιμοι.

Άρα έβαλε μια ορθολογιστική πρόταση ο Υπουργός μένει με σύνεση, σωφροσύνη να τα κουβεντιάσουμε μεταξύ μας και να τελειώνει και αυτό το θέμα. Ο τόπος χρειάζεται να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, τις έχει ανάγκη ο τόπος, δεν είναι η ώρα αν θα έχουμε πέντε περισσότερες καρέκλες Δημάρχων ή λιγότερες και δεν είναι η ώρα ποιος θα σκοράρει κομματικούς πόντους. Συνεργαζόμενοι όλοι, σκοράρει ο τόπος, σκοράρει η κοινωνία.

 

Check Also

Εντοπίστηκαν πέραν των 5 κιλών κάνναβης – Τέσσερεις συλλήψεις

Εντοπίστηκαν πέραν των 5 κιλών κάνναβης – Τέσσερεις συλλήψεις Μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν χθες, έρευνα …

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα – Η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Σήμερα …