Αβέρωφ από Ισραήλ: Η ενέργεια είναι το δυνατό χαρτί της Κύπρου

Αβέρωφ: Η ενέργεια είναι το δυνατό χαρτί της Κύπρου, ένα δυνατό χαρτί που μπορεί να ξεκλειδώσει και το κυπριακό αλλά παράλληλα να δώσει και τεράστια προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη.

 

Συναντήσεις με το Γενικό Διευθυντή της Delek κ. Yossi Abu, τον τέως Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Yuval Steinitz, την Υπουργό Εσωτερικών κα. Ayelet Shaked και τη νυν Υπουργό Ενέργειας κα. Karine Elharrar, είχε σήμερα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Προέδρο της ΝΕΔΗΣΥ κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Σύμβουλο του Προέδρου κ. Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Νεοφύτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις έχουμε ολοκληρώσει τις σημαντικές μας επαφές για τον τομέα της ενέργειας. Το πρωί με τον Γενικό Διευθυντή της Delek, με τον πρώην Υπουργό Ενέργειας και τη νυν Υπουργό Ενέργειας. Θα επαναλάβω πως η ενέργεια είναι το δυνατό χαρτί της Κύπρου. Ένα δυνατό χαρτί που μπορεί να ξεκλειδώσει και το κυπριακό αλλά παράλληλα να δώσει και τεράστια προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη.

Εδώ στο Ισραήλ ανακάλυψαν φυσικό αέριο περίπου την ίδια περίοδο με εμάς. Σήμερα το Ισραήλ έχει διασφαλίσει την ενεργειακή του ασφάλεια και ανεξαρτησία και είναι μια σημαντική χώρα εξαγωγής φυσικού αερίου.

Αυτό είναι το όραμα μου για την Κύπρο, για τα προσεχή χρόνια».

 

 

 

 

 

 

 

Check Also

Πάφος: Πιάστηκαν στα χέρια αλλοδαποί ανήλικοι σε δομή – Στο νοσοκομείο 17χρονος

Ο τραυματισμός 17χρονου είναι το αποτέλεσμα συμπλοκής ανηλίκων στην δομή που διαμένουν στην Πάφο, με …

Συννεφιασμένος ο καιρός με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σε …