Αβέρωφ: Απολύτως ξεκάθαρη η θέση μας για τη λίστα Γιωρκάτζη – Όλα στο φως

Για τη συζήτηση γύρω από τη λίστα Γιωρκάτζη και για τη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ κ. Πομπέο ως προς την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λεμεσό. Ο κ. Νεοφύτου για τη λίστα Γιωρκάτζη τόνισε τα εξής:

«Απλά και ξεκάθαρα. Ήταν και παραμένει θέση μας και την επαναλαμβάνω: Όλα στο φως. Άρα με το που θα κατατεθεί από την Κεντρική Τράπεζα στη Βουλή η λίστα, η θέση μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Δεύτερον, θεωρούμε και το έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι ένα εξειδικευμένος Οίκος τύπου forensic, με γρήγορες διαδικασίες και στενά χρονοδιαγράμματα, να εξετάσει αυτή τη λίστα αλλά παράλληλα αυτός ο Οίκος να έχει και οδηγίες να εξετάσει κι άλλα δάνεια αν είχαν δοθεί χαριστικά, αν έχουν γίνει χαριστικές διαγραφές αλλά κι αν μετά από τη λίστα Γιωρκάτζη υπάρχουν άλλα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ή κόμματα που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αυτή είναι η απλή και ξεκάθαρή μας θέση. Όλα στο φως».

Ο κ. Νεοφύτου ρωτήθηκε επίσης για τη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ κ. Πομπέο ως προς την προσφορά διεθνούς στρατιωτικής εκπαίδευσης προς την Κύπρο, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:

 «Εγώ θα κάνω μια διαφορετική προσέγγιση. Δικαιολογημένα η Τουρκία αντέδρασε. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί αντέδρασε το ΑΚΕΛ».

Check Also

ΔΗΣΥ: Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν άσχετα ζητήματα στη συζήτηση για τη CETA

Share Twitter Χατζηγεωργίου: Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν στη …

ΥΠΕΞ: Αύριο προγραμματίζεται ναυλωμένη πτήση από τον Λίβανο

Share Twitter Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την δυνατότητα άμεσης επιστροφής κυπρίων πολίτων και νόμιμα …