«Έφοδος» σε πάρτι στη Λάρνακα – Πρόστιμο στους καλεσμένους

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν εντατικά και το τελευταίο 24ωρο, από τις 6.00 το πρωί χθες Παρασκευή, μέχρι και τις 6.00 το πρωί σήμερα Σάββατο, οι έλεγχοι από την Αστυνομία, σε σχέση με την τήρηση των προνοιών των διαταγμάτων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε κατοικία στην Λάρνακα, χθες βράδυ, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν 20 πρόσωπα σε συνάθροιση, κατά παράβαση του πρόσφατου διατάγματος, ημερομηνίας 23 Σεπτεμβρίου, το οποίο απαγορεύει τη συνάθροιση σε κατοικίες ή και σε δημόσιους χώρους στην Λάρνακα, αριθμού πέραν των 10 ατόμων ανά οικία ή ανά ομάδα.

Στην κατοικία είχαν μεταβεί για έλεγχο γύρω στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής, μέλη του ΟΠΕ και άλλα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, μετά από σχετική πληροφορία.

Στην αυλή της οικίας, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε συνεστίαση, τα 20 πρόσωπα, από τα οποία οι 18 ήταν καλεσμένοι των δύο ενοίκων. Έξι από αυτούς ήταν ανήλικοι και οι άλλοι 14 ήταν ενήλικες.

Από αυτούς καταγγέλθηκαν με εξώδικο χρηματικό πρόστιμο για παράνομη συνάθροιση, οι 13 ενήλικοι καλεσμένοι, ενώ ο ενήλικας ένοικος του σπιτιού, καταγγέλθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και θα κληθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση υπόθεσης παράνομης συνάθροισης.

Επιπρόσθετα των 14 προσώπων που εντοπίστηκαν στην οικία, άλλα οκτώ πρόσωπα καταγγέλθηκαν με εξώδικο χρηματικό πρόστιμο για μη χρήση μάσκας προστασίας κατά την παρουσία τους σε υποστατικά στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, με τον συνολικό αριθμό καταγγελιών προσώπων το τελευταίο 24ωρο, να ανέρχεται στα 22.

Ο αριθμός των ελέγχων από μέλη της Αστυνομίας σε υποστατικά ανά το παγκύπριο, το τελευταίο 24ωρο, ξεπέρασε τους 450. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διαταγμάτων σε πέντε υποστατικά, που καταγγέλθηκαν με εξώδικο χρηματικό πρόστιμο.

Σε τέσσερα από αυτά, τρία στην Λεμεσό και ένα στην Αμμόχωστο, υπάλληλοι δεν έφεραν μάσκα προστασίας, ενώ σε ένα από αυτά, στην Αμμόχωστο, το οποίο λειτουργεί ως χώρος δεξιώσεων, θαμώνες χόρευαν στην πίστα του υποστατικού. Ο υπεύθυνος του χώρου καταγγέλθηκε με εξώδικο χρηματικό πρόστιμο ύψους 1,500 ευρώ.

Οι έλεγχοι που διεξάγει η Αστυνομία για εφαρμογή των μέτρων προστασίας που καθορίζουν τα διατάγματα για την λοιμοκάθαρση συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί και τα μέλη της Δύναμης θα προβαίνουν σε καταγγελίες εκεί και όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, στοχεύοντας στην αποφυγή της εκ νέου εξάπλωσης του ιού στην κοινωνία.

Check Also

Στη φυλακή για 10 χρόνια ο 34χρονος που παρέλαβε «πακέτο» με 7 κιλά κάνναβης

Share Twitter Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 34χρονο για υπόθεση ναρκωτικών Ποινή φυλάκισης διάρκειας 10 …

Άντρος: Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε με έπαρση ότι είναι απολύτως άμωμος και αμόλυντος

Share Twitter Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε με έπαρση ότι είναι απολύτως άμωμος και αμόλυντος, ανέφερε …