Έρευνα: Η αιτία που μας κόβει κατά μ.ο 1,8 χρόνια από την ζωή μας..!

  • Μία έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο όμως και δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, δείχνει οτι μάλλον κάνουμε λάθος, γιατί το κάπνισμα είναι απλά στην δεύτερη θέση…

Σε μία ερώτηση σχετικά με την αιτία που μειώνει περισσότερο τον μέσο όρο ζωής ανά τον κόσμο, το μυαλό των περισσότερων θα πήγαινε στο τσιγάρο.

Μιλάμε βλέπετε για την πιο συνηθισμένη κακή συνήθεια του ανθρώπου, η οποία μάλιστα δεν επηρεάζει μόνο αυτόν που… φουμάρει, αλλά και τους γύρω του. Μπορεί να τους επηρεάζει σε κατά πολύ μικρότερο βαθμό, αλλά έχει αποδειχθεί οτι τους επηρεάζει.

Μία έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο όμως και δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, δείχνει οτι μάλλον κάνουμε λάθος, γιατί το κάπνισμα είναι απλά στην δεύτερη θέση.

Η αιτία που μειώνει το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου ανά τον κόσμο είναι η μόλυνση του αέρα, η οποία κατά μέσο κόβει 1,8 χρόνια από κάθε έναν. Σε άλλες περιοχές περισσότερο, σε άλλες λιγότερο.

Για να καταλάβετε, σε κάποιες πόλεις της Ινδίας, η οποία είναι δεύτερη στην λίστα με τις χώρες με τον πιο μολυσμένο αέρα, ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει ακόμη και 8,6 χρόνια από την ζωή του.

Στην Ελλάδα τώρα, το μεγαλύτερο κομμάτι της, δεν δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα σύμφωνα με την έρευνα, με εξαίρεση την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου μιλάμε για 1 με 2 μήνες.

Check Also

Γιούνκερ: Η Ευρώπηνα ξεσηκωθεί κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού

Share Twitter «Η Ευρώπη είχε την πιο τρομερή εμπειρία από τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Πρέπει να …

Μπαγκλαντές: Πάνω από 70 νεκροί σε φωτιά που κατέκαψε πέντε κτίρια (Video)

Share Twitter Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυκατοικία …