Ένα επενδυτικό Ταμείο για Κύπρο και Ελλάδα

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στο Λονδίνο ο σχηματισμός μίας νέας επενδυτικής ομάδας που στρέφει το βλέμμα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ιδρυτής αυτού του επενδυτικού κλαμπ είναι επαγγελματίας του χρηματοοικονομικού τομέα που εδρεύει στη βρετανική πρωτεύουσα και έχει καταγωγή από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ιδρυτική ομάδα, το όνομα που έχει επιλεγεί για το σχήμα είναι Hellenic Investment Club. Απαρτίζεται από επενδυτικούς τραπεζίτες, επαγγελματίες του τομέα ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων (private equity), στελέχη κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) και επιχειρηματικών κεφαλαίων ρίσκου (venture capital).

Το Club ειδικεύεται στην εξαγορά και στο χτίσιμο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά μεσαίων μεγεθών (10 εκατομμύρια – 100 εκ. ευρώ). Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες , πρόθεση των επενδυτών είναι να μπουν και στην κυπριακή αγορά έως το τέλος του έτους.

Το επενδυτικό club αναζητά επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ελκυστικούς και κατακερματισμένους τομείς με στόχο να τις μετατρέψει σε ηγετικές δυνάμεις της αγοράς.

Οι ιθύνοντες θεωρούν ότι το επενδυτικό τους μοντέλο δημιουργεί αξία επιφέροντας λειτουργικές βελτιώσεις, στηρίζοντας την οργανική ανάπτυξη και χρηματοδοτώντας συμπληρωματικές εξαγορές. Για την ώρα φέρεται να υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης κεφαλαίου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Εν τω μεταξύ, χρήματα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα ρίχνουν ορισμένα από τα κορυφαία hedge funds του κόσμου περιμένοντας δυνητικά τεράστια κέρδη, σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Συγκεκριμένα, αντισταθμιστικά κεφάλαια όπως τα Farallon Capital, York Capital Management, QVT Financial και Dromeus συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που εκτιμάται πως θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Πηγή: Φιλόξενος

 

Check Also

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που έγινε …

Ο καιρός τις επόμενες μέρες, Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με παροδικές νεφώσεις – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που …