Έλον Μασκ: Δεν θα κάνω το εμβόλιο – Δεν κινδυνεύω

Έλον Μασκ: Δεν θα κάνω το εμβόλιο – Δεν κινδυνεύω

Αντιδράσεις προκάλεσε για άλλη μία φορά ο ιδρυτής του SpaceX, Έλον Μασκ, με τις νέες του δηλώσεις. Ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε ότι ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ακόμα κι αν ήταν άμεσα διαθέσιμο. Ο 49χρονος έριξε τη “βόμβα” κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του στο podcast των New York Times “Sway”.

«Δεν κινδυνεύω ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου», δήλωσε ο Μασκ για το σκεπτικό της απόφασής του. Κατά τη διάρκεια της παράξενης συνομιλίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κατέκρινε την απόφαση για lockdown ως «κατάσταση χωρίς νίκη». «Μείωσε την πίστη μου στην ανθρωπότητα» τόνισε.

Ο Mασκ είχε χαρακτηρίσει προηγουμένως διαδεδομένες καραντίνες ως «ανήθικες» και «de facto κατ ‘οίκον συλλήψεις», αναφέρει η RT. Αντί για τα τρέχοντα εκτεταμένα μέτρα, το αφεντικό της εταιρείας πρότεινε ένα πιο στοχευμένο lockdown όπου «όποιος κινδυνεύει» να «μένει σε καραντίνα μέχρι να περάσει η καταιγίδα».

Όταν η δημοσιογράφος του είπε ότι μια τέτοια πρόταση μπορεί να σημαίνει ότι άνθρωποι θα μπορούσαν ενδεχομένως να πεθάνουν στη διαδικασία. «Όλοι πεθαίνουν» ανταπάντησε ο Μασκ.

Για να υπογραμμίσει την υποτιθέμενη γελοιότητα των καραντίνων, ο Mασκ καυχιέται ότι το SpaceX «δεν έχασε ούτε μια ημέρα» σε όλη την πανδημία. «Είχαμε άδεια εθνικής ασφάλειας επειδή κάναμε εργασίες εθνικής ασφάλειας», είπε. «Στείλαμε αστροναύτες στο Διαστημικό Σταθμό και πίσω».

«Ο Γκέιτς είπε κάτι για μένα, ενώ ξέρει τι έκανα. Είναι σαν… ‘Γεια σου, βλάκα, κατασκευάζουμε πραγματικά τα μηχανήματα εμβολίων για το CureVac, την εταιρεία στην οποία έχεις επενδύσει’». Αναφερόταν στο γεγονός ότι η Tesla κατασκευάζει εξοπλισμό για την γερμανική εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων CureVac.