Έλεγχοι της Αστυνομίας – 265 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις

Έλεγχοι της Αστυνομίας – 265 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις

Συνολικά 265 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και σε επικίνδυνα και μελανά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. – 6μ.μ. σήμερα, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών που έγιναν, αφορούσε αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 129 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς και 15 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και 18 καταγγελίες που έγιναν και αφορούσαν οχήματα που δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό καταλληλόλητας, καθώς και 56 καταγγελίες για ταχογράφους.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια με μοναδικό στόχο την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Check Also

Διέρρηξαν την κατοικία του… έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και το αυτοκίνητο του

Υπόθεση διάρρηξης κατοικίας με λεία όχημα και διάφορα αντικείμενα διερευνά το ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με …

Λευκωσία: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οχήματα οπαδών της Ομόνοιας – «Τσάκωσαν» 4 πρόσωπα

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία μετά από πληροφορία ότι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οχήματα οπαδών της …