Έγιναν ληστές για να μην…αυτοκτονήσουν, λέει ο δικηγόρος των ληστών του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

Ήθελαν να κάνουν τη ληστεία του …αιώνα, αλλά αποδείχθηκαν ερασιτέχνες. Ο λόγος για τους ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας , που τελικά δεν φαίνονται και τόσο διαβόητοι.

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν για το πώς έφτασαν να σχεδιάσουν, οργανώσουν και πραγματοποιήσουν  τη ληστεία, άφησε εμβρόντητο τον ανακριτή. Ήταν η οικονομική κρίση που τους οδήγησε, υποστήριξαν οι συνήγοροί τους.

«Είναι άνθρωποι που ήταν σε απόγνωση, και οι οποίοι αντί να κρεμαστούν από την ελιά ή να πηδήξουν από τον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας, όπως κάνουν άλλοι, έκαναν αυτή την ενέργεια. Είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, οικονομική απόγνωση. Τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους, γιατί τα έδωσε ο πελάτης μου. Άναψε μέσα η φλόγα του σαν Έλληνας», είπε ο δικηγόρος τους, Ντίνος Αργυρόπουλος.

Και το γεγονός ότι δεν είναι εγκληματίες, αλλά προσωρινοί… ερασιτέχνες, είναι το πώς έδρασαν μετά τη ληστεία. Έκλεισαν, υποστήριξαν συμφωνία με τον «πρώτο τυχόντα ενδιαφερόμενο» στην προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν τα εκθέματα, ρίχνοντας μάλιστα και τις τιμές. Από 1,5 εκατ. ευρώ που ζητούσαν για το χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι «έπεσαν» στις 300.000 ευρώ.

Οι τρεις ληστές πήραν ξανά  προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.