Άρχισαν τα «όργανα να βαράνε» και στο Κίνημα της Θεολόγου

Άρχισαν τα «όργανα να βαράνε» και στο Κίνημα της Θεολόγου

Ενώ αρχικά, η κυρία Θεολόγου δήλωσε θα κατέβαιναν υποψήφιοι ως Ανεξάρτητοι – δηλαδή χωρίς κομματικό σχηματισμό, τελικά χρησιμοποίησε έντεχνα το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (ΚΕΚΚ).

Άρα την ίδια ώρα η κυρία Θεολόγου χρησιμοποιεί, την ορολογία των Ανεξάρτητων που ακούει εύηχα στα αυτιά των πολιτών, ενώ πίσω της έχει εγγεγραμμένο κομματικό σχηματισμό που είναι αυτός του Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών!

Το άλλο θέμα που προέκυψε ειναι η σύνθεση του ψηφοδελτίου. Η κ. Θεολόγου  είχε δηλώσει τόσο δημόσια, όσο και στις κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις της όταν έστηνε τα ψηφοδέλτια της, ότι δεν θα υπάρχει Αρχηγός που θα ηγείται του ψηφοδελτίου χωρίς σταυρό προτίμησης και θα είναι όλοι ίσοι στην κούρσα των βουλευτικών.

Φαίνεται και αυτό να πηγαίνει περίπατο, αφού εντέλει η ίδια θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου χωρίς σταυρό προτίμησης ως Αρχηγός του Κινήματος Ανεξάρτητοι – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών και μάλιστα στην επαρχία Λευκωσίας, όπου η έδρα βγαίνει πιο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη επαρχία.

Με αυτά και με αυτά, άρχισαν και εδώ τα «όργανα να βαράνε», με την αντίδραση αρκετών υποψηφίων ιδιαίτερα στην επαρχία Λευκωσίας προερχόμενοι κυρίως από το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ουσιαστικά ότι θα είναι οι «νεροκουβαλητές» για τη σίγουρη εκλογή της κυρίας Θεολόγου, αν τελικά ο συνδυασμός εκλέξει βουλευτές!

Κάποιοι ήδη κατηγορούν την κυρία Θεολόγου ότι έχει με τις ίδιες νοοτροπίες με τον Γιώργο Λιλλήκα – ως το δάσκαλο/μέντορα της που την ανέδειξε πολιτικά!

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Λιλλήκας, 2 μήνες μετά τις Προεδρικές του 2013 δημιούργησε τη Συμμαχία Πολιτών, ενώ προηγουμένως ξεκαθάριζε στην ΕΔΕΚ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έφτιαχνε πολιτικό σχηματισμό!

Στις βουλευτικές του 2016 πάλευε να ξεπεράσει την ΕΔΕΚ σε ποσοστά, ενώ σήμερα, 5 χρόνια μετά συνεργάζεται με την ΕΔΕΚ απορροφώντας ουσιαστικά τη Συμμαχία!

Λέτε να υπάρχουν και εδώ  αποσύρσεις υποψηφίων, με το οικοδόμημα να διαλύεται σαν χάρτινος πύργος πριν καν αρχίσει;

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου

 

Check Also

Πάπας Φραγκίσκος: Μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καλούμαστε να ανανεώσουμε την αδελφοσύνη

Πάπας Φραγκίσκος: Μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καλούμαστε να ανανεώσουμε την αδελφοσύνη Ο Πάπας Φραγκίσκος …

Πάπας Φραγκίσκος: ​Ήρθα ως προσκυνητής σε μια χώρα που είναι μικρή γεωγραφικά, αλλά μεγάλη ιστορικά

Πάπας Φραγκίσκος: ​Ήρθα ως προσκυνητής σε μια χώρα που είναι μικρή γεωγραφικά, αλλά μεγάλη ιστορικά …