Άρση περιοριστικών μέτρων – Επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, νηπιαγωγεία ….

Η Κύπρος εισέρχεται σήμερα στην επόμενη φάση – Ανοίγουν νηπιαγωγεία, θέατρα, στέγες ηλικωμένων

Η Κύπρος εισέρχεται σήμερα στην επόμενη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων με την επαναλειτουργία των αεροδρομίων, των εσωτερικών χώρων εστίασης θεάτρων κτλ

Σήμερα 9 Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια για εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων, θέατρα και σινεμά ανοιχτού τύπου πάλι βάσει των τετραγωνικών τους μέτρων, τα αθλητικά πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους, τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικές λέσχες, παιδότοποι εξωτερικού χώρου, ολοήμερα θερινά και δημόσια σχολεία με την επαναλειτουργία των καντινών για εξυπηρέτηση των μαθητών ή τα μαγειρεία για σίτιση μαθητών στα σχολεία, καθώς και οι καλοκαιρινές σχολές.

Επιτρέπονται τα επισκεπτήρια σε όλα τα κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, στις στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων.

Επιτρέπεται η λειτουργία υπηρεσιών εστίασης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που περιλαμβάνει τις πιο κάτω επιχειρήσεις:

Εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπιραρίες-σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, κυλικεία ή και χώροι εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κ.λπ.

Σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες για τους χώρους εστίασης ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους είναι ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι 10.

Επιτρέπεται η χρήση κλιματιστικών νοουμένου ότι διασφαλίζεται η εισαγωγή φρέσκου αέρα είτε με τη χρήση μηχανικών συστημάτων είτε με φυσικό τακτικό αερισμό του χώρου.

Check Also

Συνελήφθη για δεύτερη φορά ο 68χρονος ύποπτος για κακοποίηση 31χρονης

Share Twitter Συνελήφθη για δεύτερη φορά ο 68χρονος ύποπτος για κακοποίηση 31χρονης Στη σύλληψη 68χρονου …

Κύπρος – Κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα – Που εντοπίστηκαν

Share Twitter Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα …