Άντρος: Ο ΠτΔ αναλώνεται σε τακτικισμούς, αντιφάσεις και παλινδρομήσεις

Ο ΠτΔ αναλώνεται σε τακτικισμούς, αντιφάσεις και παλινδρομήσεις, ανέφερε σε δηλώσεις στο περιθώριο της αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Μόρφου, ο  ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο Άντρος Κυπριανού σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου είπε πως τα λόγια για να είναι καλά πρέπει να συνοδεύονται και ανάλογα έργα για να μην είναι ψεύτικα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε πως ενώ ο Πρόεδρος φραστικά λέει ένα πράμα στην πράξη κάνει το αντίθετο και εξηγώντας όπως είπε τι εννοεί, ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρουσιάζει το πλαίσιο Γκουτέρες ως μεγάλη προσωπική του επιτυχία.

«Για χάρη της συζήτησης θα το δεχτώ» συνέχισε ο κ. Κυπριανού διερωτώμενος «γιατί, αν ήταν έτσι τα πράγματα, στο Γκραν Μοντάνα δεν επέμενε ότι πρέπει να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τέλους, έτσι ώστε να εκτεθεί η τουρκική πλευρά».

Βλέπουμε ότι στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ κάθε άλλο παρά εκτεθειμένη είναι η Τουρκία, ανέφερε παρατηρώντας πως αν είναι έτσι γιατί αμέσως μετά το ναυάγιο στο Γκραν Μοντανά δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες στη βάση του πλαισίου έτσι ώστε να στριμωχτεί και πιεστεί η Τουρκία, παρά μόνο σε κάθε περίπτωση, όταν απέστελλε επιστολές και έκανε δημόσιες δηλώσεις έβαζε υποσημειώσεις και προϋποθέσεις στο πλαίσιο Γκουτέρες».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε στη συνέχεια ότι εκτιμά πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υπόψη τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τις οποίες ο κ. Νεοφύτου είπε πως με όσους συναντήθηκε στο εξωτερικό, κανένας δεν αναφέρθηκε στο πλαίσιο Γκουτέρες».

«Αν θέλουν να γίνουν πιστευτοί, πρέπει να είναι συνεπείς και συγκεκριμένοι όταν τοποθετούνται σε αυτά τα ζητήματα» συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε έντονη ανησυχία, παρατηρώντας ότι το ΓΓ του ΟΗΕ ήταν πολύ συγκεκριμένος σε όλες ανεξαιρέτως τις εκθέσεις του.

Πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά την ουσία, ο ΓΓ του ΟΗΕ επιμένει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με βάση το πλαίσιο του, τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί και το άτυπο έγγραφο για την εφαρμογή της συμφωνίας, και είπε ότι «ο κ. Αναστασιάδης μας είπε ότι αποδέχεται πλήρως και το θεωρεί επιτυχία του το πλαίσιο Γκουτέρες και την ίδια στιγμή μας λέει ότι πρέπει να παραμερίσουμε το πλαίσιο και να συζητήσουμε για χαλαρή ομοσπονδία.

Πως μπορεί κάποιος να πιστώσει με ειλικρίνεια αυτά τα οποία λέει ο κ. Αναστασιάδης, διερωτήθηκε προσθέτοντας ότι «εμείς ανησυχούμε, δυστυχώς ο χρόνος παρέρχεται ολοένα και ερχόμαστε πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναλώνεται δυστυχώς, σε τακτικισμούς, αντιφάσεις παλινδρομήσεις, οι οποίες μόνο ζημιά προκαλούν.

Check Also

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους Εντοπίστηκαν …

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών Αναφορικά με την απόφαση του …