Άντρος Κυπριανού: Ως εδώ με όσους μας θεωρούν «μηδενικά»

Σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κάλεσε τον κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στις πρόσφατες αλλοκατηγορίες ΔΗΣΥ – Κυβέρνησης, τόνισε «Ως εδώ με όσους μας θεωρούν «μηδενικά».

Όσο κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και συγκεκριμένα βέβαια ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και το Προεδρικό συμπεριφέρονται με τρόπο που προσβάλλει την πολιτική ζωή και τους πολιτικούς και δικαιολογημένα προκαλεί την απαξίωση της κοινής γνώμης.

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και σε αυτή μεταμορφώνονται επιχειρώντας να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Επιστρατεύουν τους Υπουργούς του για να μοιράσουν αβασάνιστα υποσχέσεις, τις οποίες κατά κανόνα ξεχνούν την επομένη των εκλογών.

Αντί να επιστρατεύουν επιχειρήματα, επιλέγουν συνειδητά να σπέρνουν τον φόβο και να διχάζουν. Με ύβρεις, αφορισμούς, χαρακτηρισμούς και επιθέσεις.

Λένε συνειδητά ψέματα ότι κινδυνεύουν να χάσουν την πρωτιά για να φανατίσουν τους οπαδούς του.

Αποδεικνύεται έτσι ότι κάθε άλλο παρά από ευρωπαϊκές αξίες εμφορούνται. Ενδεικτικό του πόσο αντιευρωπαϊκά σκέφτονται και πράττουν ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου είναι ότι στις τοποθετήσεις τους για τη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων στις εκλογές, αντέδρασε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Υπέδειξε ότι στις ευρωεκλογές δικαιούνται να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούνται να ασκήσουν το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα και να αναδείξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Και ενώ διαμαρτύρεται ο κ. Νεοφύτου για τις ψήφους των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είναι Κύπριοι, την ίδια στιγμή απευθύνεται με επιστολή -και έχουμε στα χέρια μας μια τέτοια επιστολή- σε όλους τους Κοινοτικούς που βρίσκονται στην Κύπρο. Που δεν είναι κύπριοι. Είναι Ευρωπαίοι βέβαια και δικαιούνται να ψηφίσουν. Δεν τον ενοχλούν οι ψήφοι των Κοινοτικών, τον ενοχλούν οι ψήφοι των Τουρκοκυπρίων. Αυτό και αν είναι υποκρισία σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

Εμείς καλούμε κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Με την ψήφο του να γίνει η δύναμη που θα αλλάξει τα πράγματα. Και στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Με την ψήφο του να ανακόψει τις πολιτικές που βυθίζουν την Ευρώπη στις ανισότητες, την ανεργία και τη φτώχεια. Να κάνει την ψήφο του δύναμη που θα καταργήσει τη λιτότητα και τις περικοπές. Να απαντήσει με την ψήφο του στις προσταγές των ελίτ, απαιτώντας μια άλλη Ευρώπη που να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Εμείς καλούμε τον καθένα να γίνει η φωνή που φωνάζει δυνατά ότι η Κύπρος μπορεί και πρέπει να ζήσει άλλες μέρες. Να επανενωθεί και να βάλει τα θεμέλια για ασφαλές, σταθερό και ειρηνικό μέλλον. Να στείλει με την ψήφο του ένα σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη και στο Συναγερμό. Φτάνει με τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Φτάνει με τους μισούς μισθούς, την ημετεροκρατία, την αναξιοκρατία, τα κέρδη για τους λίγους και τις ζημιές για τους πολλούς. Ως εδώ με όσους μας θεωρούν «μηδενικά», ως εδώ με όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν συνειδήσεις «δανεικές» και πολίτες β’ κατηγορίας.

Ούτε δανεικές, ούτε μηδενικές συνειδήσεις υπάρχουν. Οι εκλογές της Κυριακής είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Κάθε ψήφος στο ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέες Δυνάμεις έχει πολλαπλάσια αξία. Γιατί είναι ψήφος ενάντια σε όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, ούτε στην Ευρώπη, ούτε εδώ. Είναι ψήφος ενάντια στη συντήρηση, ενάντια στα κατεστημένα που λυμαίνονται τον τόπο, ενάντια στο λαϊκισμό, ενάντια στις προεκλογικές μεταμορφώσεις.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι εξαιρετικά κρίσιμες και γι’ αυτό τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε ότι αφορά το αποτέλεσμα και την κατανομή των εδρών. Καμιά ψήφος για το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Κάθε ψήφος μετρά και δυναμώνει τη φωνή. Κάθε ψήφος στο ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέες Δυνάμεις δυναμώνει το μόνο συνεπές, σταθερό και δυνατό οχυρό ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, ενάντια στις πολιτικές που ωφελούν τους λίγους, ενάντια σε όσα κρατούν τον τόπο μας δεμένο στο παρελθόν, ενάντια στην ακροδεξιά. Κάθε ψήφος στο ΑΚΕΛ- Αριστερά-Νέες Δυνάμεις δυναμώνει τη μόνη συνεπή και σταθερή φωνή που παλεύει για την επανένωση του τόπου, για τα συμφέροντα των πολλών.

Check Also

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για υπόθεση ναρκωτικών

Share Twitter Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για υπόθεση ναρκωτικών Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα και τέθηκαν υπό …

Ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό – «Σήκωσαν τις εισπράξεις»

Share Twitter Ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό – «Σήκωσαν τις εισπράξεις» Ληστεία σε περίπτερο, που …