Άντρος: Δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι

Άντρος: Δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι

Καθόλου ικανοποιημένη δεν έμεινε η ηγεσία του ΑΚΕΛ από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως οι πολίτες σήμερα εκφράστηκαν με την ψήφο τους είτε με αποχή είτε με ψήφο διαμαρτυρίας.

Αυτούσια η δήλωση Άντρου Κυπριανού:

Απευθύνομαι σε όλος τους συμπατριώτες μας και τους συμπατριώτισσες μας. Κυρίως απευθύνομαι στον κόσμο της Αριστεράς που μας ψήφισε αλλά και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Μιλούσα πάντα με ειλικρίνεια και έτσι θα μιλήσω και τώρα. Οι πολίτες εκφράστηκαν σήμερα με την ψήφο τους. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αναμέναμε. Το σεβόμαστε και θα το μελετήσουμε ενδελεχώς για να εξάγουμε συμπεράσματα. Μπορούμε όμως να πούμε από τώρα ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε. Κυρίως δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Έχουμε μπροστά μας το Συνέδριο του Κόμματος. Δεν έχουμε πρόθεση να μπούμε σε εσωστρέφεια όμως θα το αξιοποιήσουμε για ένα γόνιμο διάλογο για να δούμε πως επιστρέφει το ΑΚΕΛ στη θέση που του αξίζει. Εξακολουθεί να μας ανησυχεί το επικίνδυνο αδιέξοδο στο Κυπριακό, η επικίνδυνη αύξηση της διαπλοκής και της διαφθοράς και της διαπλοκής που αποκτά θεσμικό χαρακτήρα και οι αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούνται.

Ανεξάρτητα όμως από το εκλογικό αποτέλεσμα, θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια να υπερασπιζόμαστε όλα όσα συνιστούν το ιδεολογικό και κομματικό μας DNA: να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων, να αντιστεκόμαστε στη θεσμική διαφθορά που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης Αναστασιάδη –Συναγερμού και να υπηρετούμε με προσήλωση τον στόχο της λύσης του Κυπριακού.

Το ΑΚΕΛ παραμένει η βασική δύναμη στο χώρο της αντιπολίτευσης. Έχουμε χρέος λοιπόν, απέναντι στην ιστορία μας και στους πολίτες, να εργαστούμε για Βουλή με φιλολαϊκό, κοινωνικό, πρόσημο. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις:

Η ηγεσία του Κόμματος έχει μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Η ηγεσία του Κόμματος έχει μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της συλλογικά. Σε ότι με αφορά να σας διαβεβαιώσω ότι σίγουρα θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Θα τα συζητήσουμε όλα με την άνεση μας από αύριο.

Το Συνέδριο θα είναι πολύ σύντομα.

Είναι προφανές ότι έχουμε πρόβλημα, θα το αναλύσουμε στο Συνέδριο. Και θα επιδιώξουμε να βρούμε όλους τους λόγους.

Η κυβέρνηση απομονωμένη ούσα από όλα τα πολιτικά κόμματα δε νομίζω ότι έχει ποσοστά που της επιτρέπουν να λέει ότι έπεισε την κυπριακή κοινωνία με τις πολιτικές της. Από εκεί και πέρα ναι υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να δούμε γιατί δεν καταφέραμε να πείσουμε.

Υπολογίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η απώλεια της έδρας να περιοριστεί στη μια.

Οι σχεδιασμοί για τις Προεδρικές θα ξεκινήσουν γιατί είναι ανάγκη να φύγει αυτή η διακυβέρνηση από την εξουσία. Δεν κάναμε κανένα σχεδιασμό μέχρι σήμερα.

Έχει απωλέσει και η Κυβέρνηση ποσοστά και είναι απομονωμένη από τα υπόλοιπα κόμματα. Αν δεν καταλάβει ότι χρειάζεται να λειτουργήσει συναινετικά θα έχει πρόβλημα.

Check Also

Υπ. Υγείας: Αρχίζει ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για τη γρίπη Α

Υπ. Υγείας: Αρχίζει ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για τη γρίπη Α Με γνώμονα την έγκαιρη θωράκιση …

ΟΑΥ: Αλλαγή στον αριθμό επισκέψεων των παραπεμπτικών προς ειδικούς ιατρούς

ΟΑΥ: Αλλαγή στον αριθμό επισκέψεων των παραπεμπτικών προς ειδικούς ιατρούς Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει …