Άντρος για κατασκοπευτικό βαν: Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή η υπόθεση να κουκουλωθεί

Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή η υπόθεση να κουκουλωθεί, τόνισε σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού για το κατασκοπευτικό βαν

Σε ερώτηση σχετικά με το κατασκοπευτικό βαν και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε:

Σχετικά με τα θέματα των καταγγελιών που έχουμε υποβάλει για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν, από την πρώτη στιγμή που έχουμε προβεί στη συγκεκριμένη καταγγελία οι πληροφορίες που φτάνουν κοντά μας είναι πάρα πολλές και είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, για το ποιοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, ποιες είναι οι επαφές οι οποίες υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια κ.ο.κ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει η απαραίτητη διερεύνηση από εκείνους που πρέπει. Και εκείνοι που πρέπει είναι η Αστυνομία. Την ίδια στιγμή θέλουμε να δούμε να εφαρμόζεται και αυτό το οποίο είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας το περασμένο Σάββατο. Ότι ενδεχομένως υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα πρέπει να γίνουν συλλήψεις, διερευνήσεις και αναμένουμε να ακούσουμε από την πλευρά της κυβέρνησης πώς απαντά σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή η υπόθεση να κουκουλωθεί. Διότι λέγονται, επαναλαμβάνω πάρα πολλά. Ξέρουμε αρκετά. Ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία λέμε δημόσια, αλλά θα αναμένουμε να ακούσουμε από την κυβέρνηση. Και όταν ακούσουμε από την κυβέρνηση τότε θα τοποθετηθούμε και εμείς δημόσια.

Θεωρείτε δηλαδή ότι μπορεί να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα;

Έχει γραφτεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε σχέσεις με πολιτικά κόμματα. Περιμένουμε να ακούσουμε, επαναλαμβάνω, από την κυβέρνηση.

Έχετε χρονολογία από πότε; Διότι είπατε ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Από ό,τι καταλαβαίνω η εταιρεία αυτή λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, αν δεν είναι και περισσότερα. Ως εκ τούτου πρέπει να μας ενημερώσουν για το πώς ήρθε εδώ αυτή η εταιρεία, γιατί δόθηκε η άδεια να αγοραστεί ένα τέτοιο κατασκοπικό βαν, το οποίο μάλιστα, ακούμε τώρα ότι έχει εισαχθεί στην Κύπριο ως όργανο μετεωρολογίας. Ξέρετε, όταν κυκλοφορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο με όργανα αξίας 9 εκ. σε μια χώρα, και είμαστε ένας πολύ μικρός τόπος, οι υποψίες είναι πάρα πολλές για το τι έκανε και πώς λειτουργούσε.

Θέλουμε να ακούσουμε λοιπόν πολύ πειστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας και γιατί το ΑΚΕΛ δεν ζητά την παρέμβαση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε:

Κατά την άποψη μας ναι, και το ζητούμε. Να εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διερεύνησης ο Γενικός Εισαγγελέας.

Επαναλαμβάνω ότι το εντεταλμένο όργανο της πολιτείας για να κάνει αυτές τις έρευνες είναι η αστυνομία.

Check Also

Νέο διάταγμα Υπουργού Υγείας για τις μετακινήσεις των κυνηγών

Share Twitter Νέο διάταγμα Υπουργού Υγείας για τις μετακινήσεις των κυνηγών Σε συνέχεια του Διατάγματος …

«Tο ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό»

Share Twitter Το ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση …