Άντρος: Έκκληση προς τον Πρόεδρο να προβληματιστεί για αυτά που του λέμε

Έκκληση προς τον Πρόεδρο να προβληματιστεί για αυτά που του λέμε, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις  μετά την επίσκεψη του στη Λαϊκό Παζαράκι Δήμου Λεμεσού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Εδώ η επίσκεψη μας ως Κόμμα έχει ως στόχο να στηρίξει τους Κύπριους παραγωγούς, και να στείλει το μήνυμα ότι οι λαϊκές αγορές στους Δήμους θα πρέπει να φιλοξενούν τους παραγωγούς και όχι τους όποιους εμπόρους. Επίσης, να πω ότι ενώ στην πρώτη φάση της πανδημίας στηριχτήκαν οι παραγωγοί με κάποια μέτρα, στην εξέλιξη των πραγμάτων δεν στηρίζονται. Θεωρούμε ότι οι επιπτώσεις σε βάρος τους είναι πολύ μεγάλες, με την έννοια ότι πάρα πολλά από τα προϊόντα τα οποία παράγουν είναι προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνταν σε ξενοδοχεία, σε εστιατόρια τα οποία παραμένουν κλειστά για μεγάλη χρονική περίοδο. Χρειάζεται λοιπόν και ο κλάδος των παραγωγών να στηριχτεί όπως άλλους κλάδους από την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό βλέπουμε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις παρά το γεγονός ότι είχαμε και την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει από το 2017 ότι αν αφήσουμε τον χρόνο να παρέλθει αναξιοποίητος και μπαίναμε σε ένα παρατεταμένο αδιέξοδο το μόνο που θα επιτυγχάναμε θα ήταν να δώσουμε την δυνατότητα στην Τουρκία να γίνει πιο επιθετική, πιο προκλητική πιο αδιάλλακτη, να θέτει απαράδεκτες αξιώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δυσκολεύει αφάνταστα την όλη προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. Δυστυχώς αυτό το βιώνουμε. Θα πρέπει να κατανοήσει ο Πρόεδρος ότι με συμβατικές προσεγγίσεις, προσεγγίσεις του παρελθόντος δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα δεδομένα του σήμερα. Εμείς έχουμε δώσει πρόταση, λέγοντας ότι δίχως να ξεφεύγει από τις αρχές λύσης του κυπριακού θα πρέπει να διαμορφώνει τέτοια τακτική που να δυσκολεύει την Τουρκία και θα την υποχρεώνει είτε να επανέλθει πίσω στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης είτε να παραμείνει εκτεθειμένη στα μάτια της Διεθνούς κοινότητας.

Η έκκληση μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να προβληματιστεί για αυτά που του λέμε και ταυτόχρονα βέβαια, η έκκληση μας στη διεθνή κοινότητα είναι να σταθεί με αποφασιστικότητα έναντι στην Τουρκία και να της στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα και όχι απλώς να την θωπεύει.

Δεν είναι δηλαδή θετικός o Πρόεδρος στην πρόταση σας;

Εμείς την δώσαμε στις 8 του Δεκέμβρη. Μας είπε ότι θα μας καλούσε να την συζητήσουμε. Πέρασαν 4 μήνες και ακόμα δεν μας έχει καλέσει.

Check Also

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠτΔ σε εκδήλωση για τους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠτΔ σε εκδήλωση για τους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας Ο Πρόεδρος της …

30 καταγγελίες πολιτών και 11 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων covid

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και …