Άμεση σύνδεση του μνημονίου με το Κυπριακό, λέει ο Γιώργος Λιλλήκας

” Αν μείνουμε εξαρτημένοι στο μνημόνιο και θα μπούμε σε μεγαλύτερη ύφεση, όπως αποδεικνύει η ιστορία και το παράδειγμα των άλλων χωρών, τότε με βεβαιότητα, στην επόμενη δόση θα μας έρθει πακέτο και η λύση του Κυπριακού, με τους χειρότερους όρους, γιατί ακριβώς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την οικονομική μας εξάρτηση, για να μας επιβάλουν τη λύση που απορρίψαμε το 2004″.

Τη σύνδεση του μνημονίου με το Κυπριακό έκανε ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας σε δείπνο της Λέσχης Lions Λεμεσού.

Για το λόγο αυτό, τόνισε, ο κ. Λιλλήκας πρέπει «να πάψουμε να πιστεύουμε πως ο νυν Πρόεδρος ή κάποιος ανθυποψήφιός μου, μπορεί με τις γνωριμίες και τις φιλίες και τις χημείες, να επηρεάσουν τα εθνικά συμφέροντα των άλλων κρατών.

Ο Γιώργος Λιλλήκας υποστήριξε ότι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς έχουν ταυτόσημες θέσεις γύρω από την οικονομία και το Κυπριακό» .

Ως προς το θέμα του φυσικού αερίου, είπε ότι  ενώ το 2007 ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ παρεμπόδισαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο να προχωρήσει στις διαδικασίες εισαγωγής φυσικού αερίου στην Κύπρο, ως ενδιάμεση λύση, σήμερα η ίδια η Κυβέρνηση το εξαγγέλλει, προσθέτοντας ότι “σήμερα, οι ίδιες σκοπιμότητες, επειδή είναι προεκλογική περίοδος, δεν τους επιτρέπουν να θέσουν το συμφέρον του τόπου πάνω από το αποτέλεσμα των εκλογών”. Εξέφρασε, παράλληλα, τη διαφωνία του στις προτάσεις, όπως είπε, των δυο ανθυποψηφίων του για μεταφορά, με αγωγό, του φυσικού αερίου της Κύπρου μέσω της Τουρκίας, “γιατί θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Τουρκίας, θα προσδώσει αξία στην Τουρκία απέναντι στην ΕΕ, ενώ θα καταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία όμηρο της καλής πολιτικής της θέλησης “.