Μαλάς: Συνάντηση με το Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για δημιουργία και λειτουργία Ενιαίας Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων έτσι ώστε να ενισχυθεί η προστασία του Καταναλωτή σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, από την πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων που παρατηρείται σήμερα.

Επιπρόσθετα από την πλευρά του ο σύνδεσμος αναφέρθηκε στην ανάγκη για τη δημιουργία του θεσμού του Επίτροπου Καταναλωτή με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή αλλά και τη διασφάλιση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την προώθηση του Κώδικα Καταναλωτικής Συμπεριφοράς ο οποίος αν και έχει προετοιμαστεί δεν έχει κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.

Ο Σταύρος Μαλάς από την πλευρά του διαβεβαίωσε τους αντιπροσώπους του συνδέσμου ότι όλα τα αιτήματα τους αποτελούν μείζων ζητήματα και για τον ίδιο, αφού η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για να προστατεύσει τους πολίτες της. Η εφαρμογή της νομοθεσίας μέσω των κατάλληλων μέτρων, η στήριξη του συνδέσμου και κατ΄ επέκταση των ίδιων των καταναλωτών θα αποτελέσουν ζητήματα προτεραιότητας της διακυβέρνησης Σταύρου Μαλά.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ Σταμάτης Ρωσίδης, το μέλος του συμβουλίου Σοφοκλής Κωνσταντίνου και ο συντονιστής του Συνδέσμου Γιώργος Στυλιανού.