ΔΗΣΥ: Η καταγγελία που έχει κάνει ο κ. Λιλήκας είναι πολύ σοβαρή

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομου Προδρόμου σχετικά με την καταγγελία περί χρηματισμού από τον κ. Λιλλήκα: 

Ο κυπριακός λαός θα επιλέξει ηγεσία που εμπνέει και όχι «δύναμη εξαγοράς»

Εάν κάποιοι φτάνουν στο σημείο να επιχειρούν την εξαγορά ανθυποψηφίων τους προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους, δείχνουν ότι όλα τα υπόλοιπα που διακηρύσσουν δεν έχουν σημασία, αλλά εκείνο που μετρά είναι η «με κάθε τίμημα προσωπική επικράτηση τους».

Κάποιοι μίλησαν για την ανάγκη να προχωρήσουμε στο μέλλον με νέα ήθη. Όμως αυτή η αποκάλυψη από τον Γ.Λιλήκα δείχνει ότι ένας από τους ανθυποψηφίους του Προέδρου Αναστασιάδη μετέρχεται μεθόδους και πρακτικές που μας παραπέμπουν στο πολύ μακρινό παρελθόν και σε παρωχημένες μεθόδους εξαγοράς ψήφων, υποστήριξης, συνειδήσεων.

Η προσπάθεια αθέμιτου περιορισμού του εκλογικού ανταγωνισμού αποτελεί και μια σαφή ένδειξη περιφρόνησης στη δημοκρατία.

Επιπρόσθετα, αυτή η νοοτροπία προσωπικής επικράτησης με κάθε τίμημα και χωρίς ηθικό δισταγμό για τα μέσα που χρησιμοποιούνται, αποτελεί από μόνη της, πέραν από τις όποιες ρητορικές και πολιτικές διακηρύξεις, ένα καθαρό δείγμα. Καθαρό δείγμα, μιας όχι και τόσο καθαρής πολιτικής.

Εμείς όμως είμαστε βέβαιοι ότι ο κυπριακός λαός στην κάλπη δεν θα δελεαστεί από τη «δύναμη της εξαγοράς», αλλά θα επιλέξει ηγεσία που εμπνέει και τις πολιτικές που μπορεί να πάνε τη χώρα μπροστά.