Crans Montana: Ξεκίνησε η διάσκεψη στη παρουσία Γκουτέρες

Ξεκίνησε πριν από λίγο για 8η μέρα η διάσκεψη για το κυπριακό στο Crans Montana, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες .

Πρώτος έθτασε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, γύρω στις 11.50 ώρα Κύπρου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Ακολούθως προσήλθαν στον χώρο ο κ. Γκουτέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για θέματα Ευρώπης Σερ Άλαν Ντάνκαν, οι οποίοι, επίσης, δεν προέβηκαν σε δηλώσεις.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι ήταν η μόνη που έκανε δηλώσεις κατά την άφιξη, λέγοντας πως η ΕΕ είναι παρούσα για να υποστηρίξει πλήρως τη διαδικασία.

Ανέφερε επίσης ότι έφτασε στο ελβετικό θέρετρο για να στηρίξει το έργο του ΟΗΕ, του Γενικού Γραμματέα και του Ειδικού Συμβούλου του. «Είδα ότι υπάρχει πολιτική θέληση», ανέφερε η κ. Μογκερίνι, ενώ ερωτηθείσα από δημοσιογράφους αν είναι αισιόδοξη, απάντησε «είμαι πάντοτε αισιόδοξη».

Πηγή φωτο: PIO