Βουλή: Άγρια σύγκρουση Αδ. Γεωργιάδη – Στ. Κοντονή

Άγρια σύγκρουση Αδ. Γεωργιάδη – Στ. Κοντονή: «Καλύπτετε τον κ. Καμμένο» – «Τον κατηγορείτε για υπερβάλλοντα ζήλο»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσαν βολές εκατέρωθεν  στη Βουλή, έπειτα από αναφορές του τελευταίου σε επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με ισοβίτη.

Συνέχεια στο θέμα έδωσε μέσα στο κοινοβούλιο ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο περιθώριο της ψήφισης νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον Σταύρο Κοντονή να απαντά και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια κύρωσης σύμβασης της Βαρσοβίας, ο κ. Γεωργιάδης πήρε το λόγο και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση επιθυμεί να παίξει το ρόλο του συνηγόρου του κ. Καμμένου και να «πάρετε πάνω σας την ευθύνη για ότι έχει συμβεί». « Ο υπουργός Άμυνας είχε απευθείας επαφή με τον ισοβίτη ή την δικαστική αρχή», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «μήπως η αγάπη σας για τη καρέκλα σας κάνει να σας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά;»

Απαντώντας ο κ. Κοντονής αναρωτήθηκε αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, λειτούργησε προκειμένου να «συγκαλυφθεί» ή να «αποκαλυφθεί» η αλήθεια, υπογραμμίζοντας: «Του είπε “μη μιλήσεις; Μην αποκαλύψεις;” Αν τον κατηγορείτε για κάτι είναι για υπερβάλλοντα ζήλο; Αυτό είναι το αμάρτημα του; αν ναι τότε ενδιαφέρεστε για τη συγκάλυψη. Ο τρόπος που το κάνετε οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

«Με τις αναφορές σας επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή, σημείωσε: «πρέπει να είστε πολύ στριμωγμένος. Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει έρθει στο γραφείο σας; Αν ναι και για ποιο λόγο;».

«Θα αναμένω τη δικαστική έρευνα και την έρευνα που έχω διατάξει στη φυλακή για το τι συνέβη. Και πως επικοινωνούσε ο κρατούμενος με Πολίτη! Πόσες φορές έχει μιλήσει, όλα αυτά θα τα δείξει η έρευνα», απάντησε ο κ. Κοντονής, προσθέτοντας: « αν κάποιος έχει προτρέψει ισοβίτη για 2 τόνους καθαρούς ηρωίνης να πει την αλήθεια και τι ξέρει θα τον κατηγορήσει;».