Ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί ήταν ύπό την επήρεια «κοκτέιλ» αλκοόλ και ναρκωτικών

Υπό την επήρεια αλκόολ και ναρκωτικών ήταν ο 39χρονος Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ο άνδρας ο οποίος το Σάββατο το πρωί έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτικών στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι όταν επιχείρησε να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας συναδέλφου τους λέγοντας ότι «είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του 39χρονου ήταν 0,39 γραμμάρια ανά λίτρο ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη κοκαϊνης και κάνναβης.

Νωρίτερα την Κυριακή σε δηλώσεις του ο πατέρας του είχε υποστηρίξει ότι οι ενέργειες του γιου του δεν οφείλονταν στη ριζοσπαστικοποίηση του μέσα στις φυλακές, όπως υποστηρίζουν οι γαλλικές αρχές, αλλά στα μπλεξίματά του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Σε κάθε περίπτωση τα κίνητρα του 39χρονου παραμένουν αντικείμενο έρευνας καθώς οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόνο τη μαρτυρία των στρατιωτικών στο Ορλί που είπα ότι ο Μπελκασέμ είπε κατά τη διάρκεια των τριών λεπτών της έντασης ότι «είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ, θα υπάρξουν θύματα».

«Ο γιος μου δεν ήταν τρομοκράτης. Δεν προσευχόταν και έπινε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Μπελγκασέμ στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 προσθέτοντας ότι είναι σοκαρισμένος με τις ενέργειες του γιου του.

Check Also

Ενημέρωση Κασουλίδη στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε κοινή συνάντηση, τους …

Φρίκη! 9χρονη παρακολουθούσε πορνό στο σχολείο «για να μάθει τι της έκανε ο μπαμπάς το βράδυ»

Αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου κατάσταση βρέθηκαν οι αστυνομικοί στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν …