Νέα σειρά εποχής της βρετανικής TV με ιστορικές αναφορές και… σεξ χωρίς ταμπού!

Στο Λονδίνο του 18ου αιώνα μεταφέρει τους τηλεθεατές η νέα σειρά εποχής που γυρίστηκε για την βρετανική τηλεόραση. Αν το μυαλό σας πάει σε «κάτι σαν το Downton Abbey» όμως, ξεχάστε τους καλούς τρόπους και τον καθωσπρεπισμό του Λόρδου Κρόλι και της οικογένειάς του.

Η νέα σειρά του ITV λέγεται Harlots και περιγράφει τον ανταγωνισμό μεταξύ δύο από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στο Λονδίνο της Γεωργιανής εποχής, τότε που βάσει ιστορικών μελετών, περίπου μία στις πέντε γυναίκες «είχε σχέση» με το σεξ, δηλαδή εργαζόταν σαν πόρνη, είτε σαν πλήρη απασχόληση είτε περιστασιακά.

Το μεγάλο «ατού» μάλιστα της σειράς είναι αυτό ακριβώς: Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και σε ιστορική έρευνα. Όπως λέει ο ιστορικός Dan Cruickshank, «μπορεί μερικά περιστατικά που παρουσιάζονται στο Harlots να μοιάζουν απίθανα ή απλώς υπερβολικά, όμως κυριολεκτικά όλα προέκυψαν από την έρευνα».

Ένας Γερμανός επισκέπτης του Λονδίνου της εποχής μάλιστα, είχε γράψει πως με το πού ανάψουν τα φανάρια στους δρόμους της πόλης, γεμίζουν με κορίτσια.

Η πλοκή της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια, έχει να κάνει με την κόντρα δύο «μαντάμ» οίκων ανοχής.

Σε μια από τις πιο σκληρές σκηνές της σειράς, παρουσιάζεται η «δημοπρασία» της παρθενιάς ενός μικρού κοριτσιού, που τελικά «πάει» στον μεγαλύτερο πλειοδότη – μια πρακτική που επίσης ήταν «κοινή» στο Λονδίνο της Γεωργιανής Εποχής.

«Η ψυχαναγκαστική επιθυμία των πελατών να ξεπαρθενιάζουν παρθένες, το υψηλό κόστος αυτής της πράξης και ο τρόπος με τον οποίο «αποκαθιστούσαν» τις παρθένες ώστε να αποφέρουν κι άλλα κέρδη, είναι ένα από τα πιο αποκρουστικά θέματα της εποχής», λέει ο Cruickshank και προσθέτει πως συχνά πίσω από μια τέτοια δημοπρασία ήταν μια άπληστη μητέρα…

Το πικάντικο τρέιλερ της σειράς

Check Also

Τετραπληγικός τρώει και πίνει μόνος του – Εμφύτευμα συνδέει τον εγκέφαλο με τους μυς

Ένα νέο νευροπροσθετικό σύστημα, που συνδέει τον εγκέφαλο με τους μύες, έδωσε τη δυνατότητα σε …

Απίστευτο! Φωτιά σε αεροπλάνο στην προσγείωση αλλά οι 141 επιβάτες είναι καλά! (Video)

Ένα θαύμα παρόμοιο αυτό που συνέβη πριν από μερικές ημέρες στο Σουδάν όταν ένα αεροπλάνο …