Χωρίς συνολική λύση δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ενδιάμεσες λύσεις λέει ο ΠτΔ

Προσερχόμενος στην Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν υπάρχει διαφορά στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η στρατηγική συμφωνία για την οποία πήγαμε στο Κραντ Μοντανά είναι το ίδιο με αυτά που ζητάει ο κ. Ακκιντζί και απάντησε πως σαφώς υπάρχει διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Βεβαιότατα και ναι και δεν έχω να δηλώσω τίποτα πέραν από το γεγονός ότι αυτό που θέλουμε είναι μια ολοκληρωμένη τελική συμφωνία που να συνάδει με το διεθνές δίκαιο και δεύτερο και εξίσου σημαντικό με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Χωρίς συνολική λύση δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ενδιάμεσες λύσεις και συνεπώς το τι λέει ο κ. Ακκιντζί είναι οι δικές τους θέσεις και όχι οι δικές μας.

Και ας μην συγχέεται η επίλυση κάποιων θεμάτων που έθεσε ο Γενικός Γραμματέα με πρώτιστο και πάνω από όλα την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων, την αποχώρηση του κατοχικού στρατού με τα όποια άλλα θέματα.

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια λύση ενώπιον του λαού που θα είναι ο τελικός κριτής».