Χριστοφόρου: Η Κύπρος στην Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ, Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε πως “η επιτυχημένη στρατηγική του Νίκου Αναστασιάδη αναβαθμίζει τον ρόλο της Κύπρου στην περιοχή αλλά και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Η απόφαση μας για να συμμετέχουμε στην μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επονομαζόμενη PESCO, που είναι ο νέος ισχυρός αμυντικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύει τη στρατηγική συμμαχία και τον ρόλο της Κύπρου και την ισχυροποιεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση” σημείωσε.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως “η Κύπρος θα παίζει ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο σε αυτή την συνεργασία. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι μέσα από τις ορθές πολιτικές και στρατηγικές της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος ενισχύεται και αναβαθμίζεται μέσα στα όργανα και τους θεσμούς στης Ε.Ε”.

“Έχω την ισχυρή πεποίθηση και το καταθέτω μετά λόγου γνώσεως ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια η ισχυρή αξιόπιστη και υπεύθυνη παρουσία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσέδωσε κύρος αξιοπιστία και πλήρη αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα η Κύπρος να είναι ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος μέσα σε όλα τα όργανα της Ε.Ε” αναφέρει.

Τέλος καταλήγοντας προσθέτει πως “οι μεγάλες στρατηγικές αλλά και οι πολιτικές που φέρνουν οφέλη στον τόπο μας χτίζονται με σκληρή δουλειά, υπεύθυνη πολιτική, ορθές στρατηγικές αλλά και αξιόπιστες παρουσίες όπως είναι η παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη εδώ και πέντε χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.