Χριστοδουλίδης και Bassil, στην εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη σήμερα το πρωί, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Bassil, στην τελετή αναχώρησης από τη Μαρίνα της Λάρνακας, δύο πρωταθλητών ιστιοσανίδας από το Λίβανο οι οποίοι αναχώρησαν από την Κύπρο για να φτάσουν στην πόλη Batroun του Λιβάνου με ιστιοσανίδες.

Πρόκειται για τους αθλητές George Jammal και Jad Ghosn, και η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι με μεγάλη χαρά που υποδέχομαι στην Κύπρο τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου. Η σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun αποδεικνύει την εγγύτητα των χωρών μας κάτι που αντανακλάται στις πολιτικές και στις οικονομικές μας σχέσεις καθώς και στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς.

Προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί για να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη σχέση μέσω και τέτοιων εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα στο να φέρουν τους λαούς μας ακόμη πιο κοντά».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλίδη, τον οποίον χαρακτήρισε φίλο του Λιβάνου, είπε ότι η εκδήλωση αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό και αποδεικνύει τις στενές σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Λίβανο.

«Η θάλασσα μεταξύ μας είναι τρόπος επικοινωνίας και όχι εμπόδιο, Δείχνει πώς μπορούμε να έρθουμε κοντά και η απόσταση ανάμεσα μας δεν είναι σημαντική. Έχουμε να προσβλέπουμε σε πολλά», είπε ο κ. Bassil.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιγξη των ή στενών διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς περιλαμβανομένου και του τομέα του Τουρισμού.