Χάλκινο μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Αύριο επιστρέφει ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Παύλος Κοντίδης, με το χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των σκαφών τύπου Laser στην Βαρκελώνη.

Με ανακοίνωση του, ο Ολυμπιονίκης θα αναχωρήσει την προσεχή Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, για την Ιαπωνία, προκειμένου να λάβει μέρος στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν 2017-18. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Enoshima, για μια πρώτη γνωριμία με τα ολυμπιακά νερά των αγώνων του Τόκιο το 2020.

«Η σεζόν δεν τελείωσε. Υπάρχουν υποχρεώσεις. Θα ακολουθήσει λίγη ξεκούραση το Νοέμβριο, που σίγουρα είναι αναγκαία. Με την καινούργια Παγκόσμια Κατάταξη που θα ανακοινωθεί στις 28 Οκτωβρίου, αναμένω -σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου- να είμαι στην πρώτη θέση» εξηγεί ο 27χρονος ιστιοπλόος.

Εάν οι υπολογισμοί επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη φορά που ο Κύπριος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του κόσμου.

Σχετικά με το Πανευρωπαϊκό, ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού αναφέρει ότι ήταν πολύ δυνατός αγώνας.

«Μέχρι την τελευταία κούρσα 4-5 αθλητές μπορούσαν να κερδίσουν. Κρίθηκε στην τελευταία ιστιοδρομία. Δεν είχαμε το μετεωρολόγο σε αυτό τον αγώνα. Είναι αποδεδειγμένο ότι η παρουσία του κάνει διαφορά. Δεν πρόβλεψα σωστά τον καιρό στην τελευταία κούρσα και μου κόστισε ένα ψηλότερο πλασάρισμα. Ήμουν αρκετά πίσω, αλλά κατάφερα ν’ ανέβω και να φτάσω στο χάλκινο. Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Μετά το Παγκόσμιο του Σπλιτ δεν είχα αρκετό χρόνο να προετοιμαστώ. Είχα και υποχρεώσεις εκτός ιστιοπλοΐας, που δεν μου επέτρεψαν να είμαι 100% έτοιμος, όπως ήμουν στο Παγκόσμιο», πρόσθεσε.

Στη Βαρκελώνη, ο Παύλος Κοντίδης ξεκίνησε από την πέμπτη θέση, κατόπιν πέρασε τέταρτος, ενώ δύο φορές το Σαββατοκύριακο αναρριχήθηκε δεύτερος, σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο.

Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση της χρονιάς, ο Κύπριος ιστιοπλόος δηλώνει πως το βάθρο στο Πανευρωπαϊκό είναι σημαντικό και δείχνει πως διανύει μια πολύ καλή χρονιά.

«Ήταν το τέταρτο σημαντικό μετάλλιο μέσα στο 2017», σημείωσε.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαϊάμι, πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres και πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser στο Σπλιτ.