«Φασίστα δικτάτορα» αποκάλεσε βουλευτής τον Ερντογάν

«Φασίστα δικτάτορα» αποκάλεσε  ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν, τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή κατάγγειλε την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και κατέθεσε μήνυση, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Χουσεΐν Αϊντίν. «Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter. Ο Αϊντίν ανάρτησε στο Twitter και φωτογραφίες της αγωγής.

«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», δήλωσε ο Τεζκάν στη διάρκεια ομιλίας του στη Ραιδεστό, επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Τα σχόλια του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από τις αρχές επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» στη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος.

«Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: “Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας”», τόνισε ο Τεζκάν.

Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα στην Τουρκία, το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.