Υπόθεση 2 Ελλήνων στρατιωτικών: Σε διαφορετική γραμμή Τσίπρας και Καμμένος

Διαφορετική προσέγγιση καταγράφεται στην κυβέρνηση για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,αναφερόμενος στην υπόθεση, χαρακτήρισε «ομήρους» του δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

Από το Βουκουρέστι, όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του Mιχάι Φίφορ, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Ενημέρωσα τον υπουργό Αμυνας της Ρουμανίας για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Ελληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Αμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

Η δημόσια αυτή δήλωση είναι διαφορετική από την κεντρική κυβερνητική θέση ότι το ζήτημα βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της δικαστικής διαδικασίας.

Μάλιστα στη Βουλή μόλις πριν λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις που χρησιμοποίησε, αναφέρθηκε σε «ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο» και περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο Ελληνες στρατιωτική ως «μια διαδικασία η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι διαδικασία που προβλέπεται από το δικαιικό σύστημα της γείτονος». Πρόσθεσε, μάλιστα, αναφερόμενος στην παρότρυνση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να θέσει το θέμα στην τουρκική ηγεσία, ότι «δεν έχω καμία διάθεση και δεν θα το πράξω εγώ πρώτος να αναδείξω ένα σύνηθες, κατά την άποψή μου, μεθοριακό επεισόδιο σε μέγα διπλωματικό ζήτημα, που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες».