Υπουργικό: Εξετάσεις για πρόσληψη στο δημόσιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης νομοσχέδιο, με το οποίο επανέρχονται οι κυβερνητικές εξετάσεις για προσλήψεις στη Δημόσια Υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

¨Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα, ως κατάληξη προηγούμενων συζητήσεων, να εγκρίνει σχέδιο επιδόματος όσων έκαναν θητεία μεγαλύτερη της προκαθορισμένης στην περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974, καθώς και για αιχμαλώτους και παθόντες πολέμου.

Πρόκειται για 472 πρόσωπα και το σχέδιο θα καλυφθεί με πρόσθετη ετήσια δαπάνη 300 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης νομοσχέδιο, με το οποίο επανέρχονται οι κυβερνητικές εξετάσεις για προσλήψεις στη Δημόσια Υπηρεσία. Η ανάγκη προκύπτει μετά από προηγούμενες συζητήσεις και αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για κάλυψη κενών θέσεων.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα τον κ. Μαρίνο Χριστοδουλίδη ως Πρόεδρο του ΧΑΚ και Αντιπρόεδρο τον κ. Σάββας Χαπέρης.

Ενέκρινε επίσης την τροποποίηση του κανονισμού περί Δημόσιας Υπηρεσίας για τα οικονομικά ωφελήματα, με σκοπό να αναγνωρίζεται η περίοδος άδειας πατρότητας για σκοπούς μισθοδοτικής προσαύξησης και 13ου μισθού, με αναδρομική ισχύ από 1η Αυγούστου 2017.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την κάλυψη των εξόδων για την κηδεία του μικρού Σταύρου Γιωργαλλή που θα γίνει αύριο και αποφασίστηκε επίσης όπως οι σημαίες σε όλα τα δημόσια εκπαιδευτήρια κυματίζουν μεσίστιες».