ΥΠΟΙΚ: Ευχαριστώ και δημόσια τις ηγεσίες της ΣΕΚ και την ΠΕΟ για τη συμφωνία

Σε γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης αναφέρει ότι ευχαριστεί και δημόσια τις ηγεσίες της ΣΕΚ και την ΠΕΟ για τη σημερινή συμφωνία:

“Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί μέσα από την διαβούλευση έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία, την οποία θεωρώ ως λογική και ικανοποιητική για όλους.

Είναι γνωστή η θέση μας ότι δεν πρέπει παραμονές εκλογών να λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις. Είναι επίσης δεδομένη η θέση ότι οι μεταβολές στο μισθολόγιο στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να συνάδουν με την πορεία και τις δυνατότητες της οικονομίας.

Έχουμε συνεπώς συμφωνήσει ότι μέσα από διάλογο και μέχρι το τέλος Μάιου του 2018 θα καθοριστεί το ύψος είτε κάποιας γενικής αύξησης είτε μείωσης της αποκοπής που εφαρμόζεται από το 2012.

Διευκρινίζω ότι αυτός ο διάλογος δεν θα περιοριστεί στους ημικρατικούς οργανισμούς αλλά θα περιλάβει και τον δημόσιο τομέα μέσω των οργανώσεων που τον εκπροσωπούν.

Ευχαριστώ και δημόσια τις ηγεσίες της ΣΕΚ και την ΠΕΟ, προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μας και εκφράζω την άποψη ότι μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης, μέσα από την ανάκαμψη, θα προκύπτουν συνεχώς περιθώρια τα οποία με υπεύθυνο τρόπο και χωρίς ποτέ να επιστρέφουμε στα παλιά, θα διαχειριζόμαστε προς όφελος του συνόλου των συμπολιτών μας.”