Υποβρύχιο ετοιμάζει η Β.Κορέα με βαλλιστικούς πυραύλους

Στην κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου που θα είναι ικανό να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους, εργάζεται η Πιονγιάνγκ.

Όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες από ένα βορειοκορεατικό ναυπηγείο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο, 38 North, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κομμουνιστικό καθεστώς, στις φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 5 Νοεμβρίου διακρίνονται τμήματα του σκελετού του νέου υποβρυχίου, πιθανώς του SINPO-C.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα με μεταφορά εξαρτημάτων από και προς δύο χώρους που γειτνιάζουν με τις αίθουσες κατασκευής στο κέντρο του ναυπηγείου, αναφέρει η σχετική έκθεση. Ενώ άλλες φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι γίνονται συνεχώς δοκιμές ενός μηχανισμού εκτόξευσης πυραύλων από υποβρύχιο.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειες ανάπτυξης πυρηνικού όπλου ικανού να πλήξει την αμερικανική ενδοχώρα, ενώ προσπαθεί να αναπτύξει και πυραύλους στερεών καυσίμων για εκτοξεύσεις από υποβρύχια.

Τον περασμένο μήνα η αντικατασκοπία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανακάλυψε ότι ναυπηγείται ένα νέο ντιζελο-ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο στο Σίνπο και το ονόμασε Sinpo-C, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πηγή της κυβέρνησης Τραμπ στο περιοδικό The Diplomat.

Η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει φέτος δεκάδες πυραυλικές δοκιμές καθώς και τη μεγαλύτερη ως τώρα πυρηνική της δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου.