ΥΠΕΝ: Έκπληξη προκαλεί το θράσος του ΑΚΕΛ να κατηγορεί σήμερα την Κυβέρνηση

Απάντηση του Υπουργείου Ενέργειας στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για θέματα Ενέργειας:

Αναφορικά με τους σημερινούς ισχυρισμούς του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν κληρονόμησε από τη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τους υδρογονάνθρακες, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κυπριανού, αλλά μια μονοδιάστατη εμμονή για δημιουργία τερματικού υγροποίησης. Εμμονή, η οποία βασίστηκε σε επιφανειακές και ερασιτεχνικές προσεγγίσεις και που, ειρήσθω εν παρόδω, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας σε επιπλέον οικονομικές περιπέτειες.

Όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη εργάστηκε μεθοδικά για την εκπόνηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και πολυδιάστατου στρατηγικού σχεδιασμού. Μεταξύ άλλων, προχωρήσαμε τα τελευταία τεσσερισήμισι χρόνια στη δημιουργία των απαραίτητων οργανωτικών δομών και τεχνογνωσίας, σε έντονη ερευνητική δραστηριότητα που περιλαμβάνει και τέσσερις γεωτρήσεις, στον πολύ επιτυχημένο τρίτο γύρο αδειοδότησης, στην έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων για πώληση φυσικού αερίου, σε σύναψη αριθμού διακρατικών συμφωνιών και στην αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας.

Σ’ ό,τι αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τα όσα σκανδαλώδη έγιναν επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ καταγράφονται στον «Διαχειριστικό Έλεγχο για ΑΠΕ» που διενήργησε ο Γενικός Ελεγκτής, τον Σεπτέμβριο του 2016 και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού, αφού η σχετική έκθεση είναι αναρτημένη αυτούσια στην ιστοσελίδα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ δημιούργησε ελλείμματα και έφερε το Ταμείο ΑΠΕ στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Έκπληξη προκαλεί το θράσος του ΑΚΕΛ να κατηγορεί σήμερα την Κυβέρνηση για τις δικές του παραλείψεις και λανθασμένες αποφάσεις.