ΥΠΑΜ: Εθνική Φρουρά και Άμυνα μακριά από κομματικές διαφορές

Γραπτή Δήλωση Υπουργού Άμυνας σε σχέση με σημερινές δηλώσεις Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής για Κανονισμούς Υπαξιωματικών

“Δεν θα ήθελα να προβώ σε κανένα σχόλιο που να συντείνει στην διαμόρφωση κλίματος αντιπαράθεσης με την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, με την οποία έχουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε άριστη συνεργασία. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να υπηρετήσουμε αυτό που αποτελεί προτεραιότητα, την Εθνική Φρουρά και την άμυνα της χώρας, μακριά από κομματικές ή ιδεολογικές διαφορές, ακόμα κι αν βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, που είμαι πεπεισμένος ότι με τη συνεργασία όλων μας μπορεί να έχει αίσια κατάληξη έτσι ώστε πριν το τέλος του χρόνου, να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό της Ε.Φ. για δεκαετίες, με τη ψήφιση και των τριών Κανονισμών που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής.

Η εξέλιξη αυτή θα στείλει και ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, τουλάχιστον στο εθνικό θέμα της Άμυνας, μπορεί να λειτουργεί με όρους εθνικής συνεννόησης.”