Τσίπρας: «Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ανακτούμε την οικονομική μας κυριαρχία»

«Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ανακτούμε την οικονομική μας κυριαρχία», τόνισε ο πρωθυπουργός, σε αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή».

«Ενας μεγάλος και οδυνηρός κύκλος έκλεισε. Μια νέα εποχή για τη χώρα ξεκίνησε», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «τα οφέλη από αυτή την επάνοδο στην κανονικότητα πρέπει να γίνουν αισθητά στην κοινωνία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, τόνισε: «Πρώτη μας φροντίδα, λοιπόν, από εδώ και εμπρός είναι η στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, η φορολογική ελάφρυνση για αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης, οι στοχευμένες ενισχύσεις στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Στόχος μας όμως είναι και η εδραίωση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη χώρα μας, που εξαιτίας της διαφθοράς του παλιού πολιτικού συστήματος οδηγήθηκε σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε αναφέροντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παλεύει καθώς κέρδισε μια μάχη αλλά έχει ακόμη πολλές μπροστά της.